Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Tenis

Lleyton Hewitt sa stal kapitánom austrálskeho daviscupového tímu

Lleyton Hewitt, archívne foto Foto: TASR/AP

Vo funkcii nahradil Wallyho Masura, ktorý bol dočasným kapitánom po tom, čo Pat Rafter skončil v tejto úlohe vo februári.

Melbourne 27. októbra (TASR) - Dvojnásobný grandslamový šampión Lleyton Hewitt sa stal novým kapitánom austrálskych tenistov v Davisovom pohári. Vo funkcii nahradil Wallyho Masura, ktorý bol dočasným kapitánom po tom, čo Pat Rafter skončil v tejto úlohe vo februári.

Austrálska tenisová asociácia (TA) vypísala na nového kapitána konkurz a výberová komisia napokon spomedzi dvoch adeptov jednomyseľne schválila Hewitta, ktorý je po januárovom Australian Open rozhodnutý ukončiť bohatú hráčsku kariéru. Bývalá svetová jednotka bude pracovať s mnohými vychádzajúcimi hviezdami ako Bernard Tomic či Nick Kyrgios. "Mojou hlavnou náplňou bude odovzdávať skúsenosti týmto mladším tenistom," citovala agentúra Reuters slová 34-ročného Hewitta.

Hewitt pomohol tento rok Austrálii k postupu do semifinále Davisovho pohára, prvého od roku 2003. Na konte má dva davisucpové triumfy (1999, 2003) ako i dva grandslamové tituly (US Open 2001, Wimbledon 2002).