Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tenis

Hingisová sa po 17 rokoch vracia do švajčiarskeho fedcupového tímu

Martina Hingisová Foto: TASR/AP

Hingisová momentálne hráva na okruhu WTA už iba štvorhry a v posledných týždňoch sa dostala do skvelej formy.

Bern 7. apríla (TASR) - Švajčiarska tenistka Martina Hingisová sa po 17 rokoch vracia do fedcupového tímu krajiny helvétskeho kríža. Bývalá svetová jednotka figuruje v nominácii kapitána Heinza Günthardta na barážový zápas o účasť vo svetovej skupine na pôde Poľska (18.-19. apríla na harde v Zielonej Gore).

"Martina je hráčkou, ktorú by chcel mať v tíme každý fedcupový kapitán," povedal pre utorňajšie vydanie švajčiarskeho denníka Blick Günthardt, ktorý proti Poľkám nebude môcť počítať s talentovanou Belindou Bencicovou. Hingisová naposledy reprezentovala Švajčiarsko v roku 1998, keď spoločne s Patty Schnyderovu a Emmanuelle Gagliardiovou postúpili až do finále prestížnej tímovej súťaže, v ktorom prehrali so Španielkami.

Hingisová momentálne hráva na okruhu WTA už iba štvorhry a v posledných týždňoch sa dostala do skvelej formy. V nedeľu po boku Indky Sanjy Mirzovej získala deblový titul na turnaji v Miami. Predtým nenašiel švajčiarsko-indický pár premožiteľky v kalifornskom Indian Wells.