Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tenis

Kužmová postúpila do hlavnej súťaže dvojhry junioriek na Roland Garros

Slovenská tenistka Viktória Kužmová Foto: TASR/Pavel Neubauer

Na podujatiach veľkej štvorky sa to 16-ročnej Slovenke podarilo po prvý raz.

Paríž 31. mája (TASR) - Talentovaná slovenská tenistka Viktória Kužmová sa prebojovala do hlavnej súťaže dvojhry junioriek na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Na podujatiach veľkej štvorky sa jej to podarilo po prvý raz.

Nasadená dvojka musela na ceste do hlavnej súťaže zdolať v Paríži dve súperky. V prvom kole kvalifikácie si poradila s Taliankou Verenou Hoferovou 6:3, 6:1, v druhom piatkovom a zároveň finálovom kole jej to vyšlo s nasadenou pätnástkou Američankou Michaelou Gordonovou po výsledku 6:3, 2:6, 6:1. "Bol to ťažký zápas najmä po psychickej stránke. V druhom sete som znervóznela a robila som veľa chýb. Ale v treťom sete som sa otriasla a zvládla som to. Som neskutočne rada, že som v hlavnej súťaži a veľmi sa teším,“ povedala Kužmová pre starsforstars.eu.

Pre 16-ročnú Slovenku je juniorský Roland Garros prvým grandslamovým turnajom, na ktorom sa zúčastní. V januári mala pôvodne štartovať na Australian Open, no do Melbourne nakoniec pre zmenu turnajového plánu necestovala. „Odmalička snívam o Paríži a vždy som milovala toto mesto. Až teraz sa mi podarilo tu byť,“ dodala Košičanka.