Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Tenis

Výborná Schmiedlová sfúkla Cornetovú a je semifinále v Katoviciach

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová. Foto: TASR/AP

Obhajkyňu titulu a nasadenú dvojku Francúzku Alize Cornetovú rozbila za 62 minút.

Katovice 10. apríla (TASR) - Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa impozantným spôsobom prebojovala už do semifinále dvojhry na halovom turnaji WTA na harde v poľských Katoviciach. Vo štvrťfinále po výbornom výkone deklasovala obhajkyňu titulu a nasadenú dvojku Francúzku Alize Cornetovú za 62 minút 6:2, 6:0. V dueli o postup do druhého finále na okruhu WTA nastúpi v sobotu proti víťazke belgického derby medzi Kirsten Flipkensovou a Alison Van Uytvanckovou. V Katoviciach má už istú prémiu 11.300 USD a 110 bodov do svetového rebríčka WTA.

Schmiedlová hneď v úvodnom geme duelu s Cornetovou čelila brejkbalom, zverenka trénera Milana Martinca ich však odvrátila a v ďalšej hre prelomila súperkin servis. Francúzka síce bleskovo kontrovala rebrejkom, no vo štvrtom geme opäť stratila podanie, keď spravila tri dvojchyby za sebou. Schmiedlová si po potvrdení brejku vybudovala náskok 4:1 a prvý set sa stal jasne jej korisťou. Finalistka antukového turnaja v Riu kvalitne podávala i returnovala, hrala umne do Cornetovej bekhendu, jej údery mali výbornú dĺžku.

Francúzka mala čoraz väčšie problémy s koncentráciou i pohybom a pred začiatkom druhého dejstva si nechala zabandážovať stehenný sval. Schmiedlovú však krátka prestávka vôbec nerozhodila, aj vďaka sérii razantných krížnych obojručných bekhendov rýchlo odskočila súperke na 4:0 a napokon jej uštedrila "kanára". V šiestom geme premenila po víťaznom bekhendovom krose hneď prvý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu s Cornetovou na 2:1. Aj prvé víťazstvo dosiahla v Katoviciach, v roku 2013 sa ešte turnaj hral na jej obľúbenej antuke.

Schmiedlová mala z postupu medzi elitné kvarteto veľkú radosť. "Je úžasné dostať sa do semifinále na turnaji WTA. V minulých rokoch som mala problémy prejsť cez prvé kolo, no nedávno som hrala finále v Riu a teraz som opäť medzi najlepšou štvoricou, z čoho sa veľmi teším. Zdolala som 24. hráčku sveta a získala veľmi cenný skalp. Alize mala nejaký problém, chytala si stále nohu, no podstatné bolo, že ja som podala dobrý výkon. Celý čas som viedla a nenechala som ju hrať. Dnes sa ukázalo, že bekhend je môj lepší uder, padalo mi to tam po čiarach i z krosu, tak si to predstavujem. Dúfam, že mi bude takto fungovať aj zajtra," povedala pre TASR Schmiedlová, ktorá si semifinálovú súperku príliš vyberať nechcela. "Ťažko povedať, proti komu by som hrala radšej, obe sú nepríjemné hráčky. Nad Van Uytvanckovou som vyhrala v Riu. Bolo to síce na antuke, na úplne inom povrchu, no asi by som radšej prívítala za súperku ju. Flipkensovú veľmi nepoznám, neviem, ako hrá."