Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tenis

Osaková vypadla v 1. kole v Abú Zabí, nestačila na Collinsovú

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Osaková sa rozhodla stiahnuť zo súťažného diania s odvolaním sa na problémy s duševným zdravím.

Abú Zabí 6. februára (TASR) - Japonskej tenistke Naomi Osakovej sa nevydaril ďalší zápas po návrate do súťažného kolotoča. Bývalá svetová jednotka vypadla na turnaji WTA v Abú Zabí už v úvodnom kole, v ktorom podľahla Američanke Danielle Rose Collinsovej 5:7, 0:6.

Osaková sa rozhodla stiahnuť zo súťažného diania s odvolaním sa na problémy s duševným zdravím. Vlani v lete porodila dcéru Shai a po 15-mesačnej prestávke sa rozhodla pre návrat na začiatku sezóny 2024. Na turnaji v Brisbane vypadla v 2. kole, následne štartovala na grandslamovom Australian Open, kde stroskotala na úvodnej prekážke - prehrala s Francúzkou Caroline Garciovou. Po návrate tak má 26-ročná Japonka zatiaľ bilanciu jedno víťazstvo a tri prehry.

Do 2. kola v Marseille postúpila Španielka Sara Sorribesová, ktorá zdolala v utorok Češku Lindu Noskovú v troch setoch 6:3, 3:6, 6:3.



dvojhra - 1. kolo:

Sara Sorribesová Tormová (Šp.) - Linda Nosková (ČR) 6:3, 3:6, 6:3, Magda Linettová (Poľ.) - Alexandra Ealaová (Filip.) 7:6 (4), 6:1, Cristina Bucsová (Šp.) - Wang Sin-jü (Čína) 5:7, 6:0, 6:3, Heather Watsonová (V.Brit.) - Veronika Kudermetovová (Rus.-9) 6:3, 7:5, Danielle Rose Collinsová (USA) - Naomi Osaková (Jap.) 7:5, 6:0