Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tenis

Tenis-US Open: Kerberová v semifinále ženskej dvojhry proti Wozniackej

Nemecká tenistka Angelique Kerberová sa teší v zápase proti Rumunke Simone Halepovej vo štvrťfinále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone 5. júla 2016. Foto: TASR/AP

Vo štvrťfinále si ako nasadená dvojka poradila s Taliankou Robertou Vinciovou v dvoch setoch 7:5, 6:1 a posilnila svoju šancu stať sa svetovou jednotkou už na newyorskom podujatí.

New York 7. septembra (TASR) - Nemecká tenistka Angelique Kerberová je prvou semifinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Vo štvrťfinále si ako nasadená dvojka poradila s Taliankou Robertou Vinciovou v dvoch setoch 7:5, 6:1 a posilnila svoju šancu stať sa svetovou jednotkou už na newyorskom podujatí. V boji o finále sa Kerberová stretne s Dánkou Caroline Wozniackou, ktorá vyradila prekvapenie turnaja Lotyšku Anastasiju Sevastovovú hladko 6:0, 6:2.

Kerberovú v súboji s vlaňajšou finalistkou a turnajovou sedmičkou Vinciovou neposlúchalo v prvom dejstve podanie, stratila ho do deviatej hry až trikrát a Talianka za stavu 5:4 zo svojho pohľadu podávala na víťazstvo v sete. To však bolo z jej strany v zápase všetko. Kerberová hrozbu straty setu odvrátila a vyhrala nasledujúcich deväť hier za sebou. V druhom sete uštedrila súperke "kanára" a za 78 minút suverénne postúpila medzi štyri najlepšie hráčky. Do grandslamového semifinále sa dostala už tretíkrát v tomto roku.

"Nebolo to také ľahké, ako by sa mohlo zdať. Proti Roberte je vždy náročné hrať, pretože je to skvelá hráčka. V prvom sete som mala troška problémy, ale zvládla som to. Som šťastná, že som vyhrala v dvoch setoch," povedala po postupe do semifinále Kerberová.

Wozniacka mala zápas so Sevastovovou poriadne uľahčený, keďže lotyšská súperka si už v prvom geme podvrtla členok. Pre dánsku tenistku je to piata účasť v najlepšej štvorke na US Open, do semifinále na niektorom z grandslamových turnajov postúpila prvýkrát po dvoch rokoch.

"Vždy si verím, nezáleží na tom, ktoré miesto mi patrí vo svetovom rebríčku. V minulosti som dokázala zdolať snáď každú súperku, ktorá je predo mnou," uviedla bývalá svetová jednotka a aktuálne 74. hráčka sveta. "Je mi ľúto Anastasiji. Tiež som si počas kariéry niekoľkokrát vyvrtla členok, aj tento rok," dodala.



ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Angelique Kerberová (2-Nem.) - Roberta Vinciová (7-Tal.) 7:5, 6:0
Caroline Wozniacka (Dán.) - Anastasija Sevastovová (Lot.) 6:0, 6:2



UPOZORNENIE: Správa je rozšírená v texte a o ďalší výsledok.



mp jp ms