Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tenis

Na hlavnom dvorci US Open zápas dážď už nepreruší

Na archívnej snímke z 2. septembra 2013 tenisoví fanúšikovia sedia v hľadisku po prerušení zápasu kvôli ďažďu na hlavnom kurte Arthura Asheho na grandslamovom turnaji v New Yorku. Foto: TASR/AP

Americká tenisová asociácia v utorok predstavila novú zaťahovaciu strechu v areáli grandslamového turnaja US Open, ktorý štartuje 29. augusta.

New York 2. august (TASR) - Americká tenisová asociácia (USTA) v utorok predstavila novú zaťahovaciu strechu v areáli grandslamového turnaja US Open, ktorý štartuje 29. augusta. Nepriazeň počasia tak už negatívne neovplyvní stretnutia, ktoré sa budú hrať na hlavnom kurte Arthura Asheho. Informovala agentúra AP.

Mužské finále bolo v piatich po sebe idúcich rokoch (2008 až 2012) preložené pre nepriazeň počasia z nedele na pondelok. Nová strecha sa dokáže zavrieť alebo otvoriť len za sedem minút. Počas utorňajšej skúšky pred médiami však nastali problémy so znovuotvorením. Strecha sa totiž otvorila až na tretí pokus.

Tenisové areály vo Wimbledone a Australian Open zaťahovacie strechy na hlavných kurtoch už majú. Na druhom grandslame sezóny Roland Garros plánuje výstavbu v najbližšom čase.

Projekt je súčasťou 500 miliónového plánu renovácie, ktorý zahŕňa aj výstavbu nových kurtov.