Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Tenis

Rybáriková nečakane vyradila silnú Rusku Makarovovú, Čepelová vypadla

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková počas zápasu proti Ruske Jekaterine Makarovovej v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone 2. júla 2015. Foto: TASR/AP

Slovenská dvojka dosiahla jeden z najcennejších skalpov v kariére a vyrovnala svoje grandslamové maximum z US Open 2008 a 2009.

Wimbledon 2. júla (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa prebojovala už do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V 2. kole po výbornom výkone nečakane vyradila ôsmu nasadenú Rusku Jekaterinu Makarovovú v dvoch setoch 6:2, 7:5. Slovenská dvojka dosiahla jeden z najcennejších skalpov v kariére a vyrovnala svoje grandslamové maximum z US Open 2008 a 2009. V dueli o postup do osemfinále nastúpi v sobotu proti Bieloruske Olge Govorcovovej.



Rybáriková vstúpila do zápasu ako z partesu, keď dvakrát prelomila podanie Makarovovej a vybudovala si náskok 4:1. Ruska síce následne zmazala jeden brejk, no ďalšie dve hry sa stali opäť korisťou Slovenky, ktorá zakončila prvý set esom. Rybáriková účinné využívala bekhendový slajz, dokázala zatlačiť súperku z forhendu. V druhom sete sa Makarovová po brejku v ôsmom geme ujala vedenia 5:3, Rybáriková však potom získala štyri gemy v rade. Za stavu 6:5 premenila pri vlastnom podaní hneď prvý mečbal. Počas celého zápasu skvele servovala, zahrala jedenásť es. Vo Wimbledone má už istú prémiu 77.000 libier a 130 bodov do svetového rebríčka WTA.

"Dnes mi tam všetko padalo. Výborne som servovala a celý čas som hrala agresívne. Všetko mi vychádzalo, možno až na jeden gem v druhom sete, keď som urobila niekoľko chýb. Napriek tomu som pokračovala vo svojej hre a to ma doviedlo k víťazstvu," uviedla Rybáriková pre RTVS.

Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška mal z víťazstva Rybárikovej veľkú radosť. "Magda dosiahla fantastický výsledok. Na to, aby hráčka zdolala na tráve Makarovovú, musí podať výborný výkon. Magde sa to dnes podarilo. Vo Wimbledone sa jej dlho nedarilo, no v tomto roku potvrdzuje, že trávnatý povrch je jej najobľúbenejším. Keď dobre servuje, tlačí sa dopredu a využíva rezaný bekhend, dokáže potrápiť ktorúkoľvek tenistku. Preskočila ťažkú prekážku, čo jej určite dodá veľa sebavedomia do ďalších zápasov aj do druhej polovici sezóny," povedal pre TASR Moška.

Štvrtkový triumf Rybárikovej príjemne prekvapil aj prezidenta STZ Tibora Macka: "Magde som vždy veril a viem, že na tráve mala vždy dobré predpoklady. Som veľmi príjemne prekvapený výsledkom. Žiaľ, nemohol som to vidieť, ale veľmi ma to teší, gratulujem jej a dúfam, že ešte nepovedala posledné slovo."

Čepelová neprešla cez 2. kolo, prehrala s Niculescuovou


Slovenská tenistka Jana Čepelová ukončila svoju púť na tohtoročnom Wimbledone v 2. kole. Po tom, ako v utorok senzačne vyradila svetovú a nasadenú trojku Rumunku Simonu Halepovú, prehrala vo štvrtok s jej krajankou Monicou Niculescuovou za 75 minút dvakrát 3:6.
Čepelová v súboji s Niculescuovou.
Foto: TASR/AP

Čepelová začala nervózne, keď v prvých troch hrách úvodného setu dvakrát stratila svoje podanie, čo súperka využila na rýchle vedenie 3:0. Slovenka potom spresnila hru a podarilo sa jej znížiť na 2:3. Niculescuová však vzápäti potvrdila svoj servis a viedla 4:2. Čepelová nezvládla kľúčovú deviatu hru a pri vlastnom podaní prehrala prvý set 3:6.

V druhom sete Rumunka po prvý raz brejkla svoju súperku vo štvrtej hre a ujala sa vedenia 3:1. Čepelovej sa podarilo znížiť na 3:4, ale brejk nedokázala potvrdiť pri vlastnom podaní a prehrávala 3:5. Niculescuová potom nenechala nič na náhodu, nasledujúcu hru získala vo svoj prospech a po 75 minutách sa na tráve All England Clubu mohla tešiť z postupu do 3. kola.

Obhajkyňa Kvitová hladko do 3. kola dvojhry

Česká tenistka Petra Kvitová reaguje po bodovom zisku v zápase proti Japonke Kurumi Narovej v druhom kole tenisového grandslamového turnaja vo Wimbledone 2. júla 2015.
Foto: TASR/AP
Talianska tenistka Camila Giorgiová sa prebojovala do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V druhom kole si ako nasadená tridsaťjednotka poradila so Španielkou Larou Arrubarrenovou Vecinovou v dvoch setoch 6:0, 7:5.

"Kanára" uštedrila svojej súperke aj Češka Petra Kvitová. Obhajkyňa vlaňajšieho titulu zdolala v 2. kole 57. hráčku svetového rebríčka Kurumi Narovú z Japonska hladko 6:2, 6:0. Po utorkovej demolácii Kiki Bertensovej z Holandska, ktorej dovolila uhrať počas 35 minút jediný gem, tak predviedla turnajová dvojka ďalší suverénny výkon.

"Skóre vyzerá jednoducho, ale nebolo to také ľahké. Bolo tam niekoľko veľmi tesných výmen. Som rada, že som vyhrala," uviedla Kvitová pre akreditované médiá. V súboji o osemfinále narazí na 28. nasadenú Srbku Jelenu Jankovičovú. "Je to bývalá svetová jednotka, vždy je to trochu výnimočné, zakaždým má pripravenú nejakú zbraň, ktorú v hre využije. Hlavne jej bekhend je skvelý úder," okomentovala najbližšiu súperku.

ženy - dvojhra - 2. kolo:
Caroline Wozniacka (5-Dán.) - Denisa Allertová (ČR) 6:1, 7:6 (6), Camila Giorgiová (31-Tal.) - Lara Arruabarrenová Vecinová (Šp.) 6:0, 7:6 (5), Angelique Kerberová (10-Nem.) - Anastasia Pavľučenkovová (Rus.) 7:5, 6:2, Garbine Muguruzová-Blancová (20-Šp.) - Mirjana Lučičová-Baroniová (Chorv.) 6:3, 4:6, 6:2, Olga Govorcovová (Biel.) - Alize Cornetová (25-Fr.) 7:6 (6), 2:6, 6:1, Sabine Lisická (18-Nem.) - Christina McHaleová (USA) 2:6, 7:5, 6:1, Timea Bacsinszká (15-Švajč.) - Silvia Solerová Espinosová (Šp.) 6:2, 6:1, Agnieszka Radwaňská (13-Poľ.) - Ajla Tomljanovičová (Chorv.) 6:0, 6:2, Petra Kvitová (2-ČR) - Kurumi Narová (Jap.) 6:2, 6:0, Jelena Jankovičová (28-Srb.) - Jevgenija Rodinová (Rus.) 6:7 (4), 6:1, 6:3, Tatjana Mariová (Nem.) - Tuan Jing-jing (Čína) 1:6, 6:2, 10:8, Madison Keysová (21-USA) - Elizaveta Kuličkovová (Rus.) 6:4, 7:6 (3), Casey Dellacquová (Aus.) - Elina Svitolinová (17-Ukr.) 7:6 (3), 6:3, Kristýna Plíšková (ČR) - Svetlana Kuznecovová (26-Rus.) 3:6, 6:3, 6:4