Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tenis

Hantuchová postúpila do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Charlestone

Na snímke Daniela Hantuchová v zápase s Dánkou Caroline Wozniackou na OH v Londýne 1. augusta 2012 v Londýne. Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenka prerušila sériu piatich singlových prehier a zaznamenala prvé víťazstvo od februárového turnaja v Paríži.

Charleston 1. apríla (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA na zelenej antuke v Charlestone (dotácia 700.000 USD).

Zverenka švédskeho trénera Petra Lundgrena si v úvodnom kole ako nasadená dvanástka poradila s domácou Američankou Shelby Rogersovou v dvoch setoch 7:5 a 7:5. V úvodnom dejstve dokázala svetová tridsaťdvojka otočiť z 3:5, v druhom dokonca z 2:5, keď zmazala manko dvoch brejkov a získala päť gemov v rade.

Ďalšou súperkou Hantuchovej bude americká kvalifikantka Grace Minová. Slovenka prerušila sériu piatich singlových prehier a zaznamenala prvé víťazstvo od februárového turnaja v Paríži.

"Nebolo ľahké to otočiť, pretože Rogersová hrala agresívne a kvalitne servovala. Bojovala som však o každú loptičku a vyplatilo sa. S mojím trénerom sme pracovali na tom, aby prechod z hardu na antuku bol čo najplynulejší. V závere setov mi vyšlo niekoľko skvelých úderov najmä z bekhendu," povedala Hantuchová v prvom interview priamo na kurte.

Schmiedlová prehrala s Vesninovou

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 1. kole dvojhry na turnaji WTA na zelenej antuke v americkom Charlestone (dotácia 700.000 USD). Víťazka minulotýždňového podujatia ITF v Osprey prehrala s trinástou nasadenou Ruskou Jelenou Vesninovou za 55 minút hladko v dvoch setoch 2:6 a 1:6.


dvojhra - 1. kolo:
Daniela HANTUCHOVÁ (12-SR) - Shelby Rogersová (USA) 7:5, 7:5
Jelena Vesninová (13-Rus.) - Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) 6:2, 6:1