Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Tenis

VIDEO: Kvitová zdolala v českom derby bielej skupiny Šafářovú

Česká tenistka Petra Kvitová (vpravo) sa objíma so svojou krajankou Luciou Šafářovou po jej výhre v zápase na tenisovom turnaji MS WTA Tour v Singapure 28. októbra 2015. Foto: TASR/AP

Šafářová, ktorá v Singapure po boku Američanky Betthanie Mattekovej-Sandsovej účinkuje aj vo štvorhre, po pauze zavinenej bakteriálnou infekciou ešte nevyhrala ani jeden singlový zápas.

Singapur 28. októbra (TASR) - Petra Kvitová zdolala v stredu v českom derby na tenisových MS WTA Tour v Singapure krajanku Luciu Šafářovú dvakrát 7:5 za hodinu a 49 minút a pripísala si prvé víťazstvo do tabuľky. Jej súperka má na konte dve prehry. V druhom zápase si druhá nasadená Španielka Garbine Muguruzová Blancová poradila s nemeckou súperkou Angelique Kerberovou dvakrát 6:4 a s dvomi víťazstvami je na čele tabuľky bielej skupiny.

Kvitová tak upravila vzájomnú bilanciu so svojou fedcupovou spoluhráčkou na 8:0 vo svoj prospech. Úvodný set bol vyrovnaný a obe súperky si držali svoje podania. Šafářová mohla strhnúť set na svoju stranu za stavu 4:5, no nevyužila chyby súperky. Kvitová rozhodla v dvanástom geme, keď presným forhendom na čiaru premenila v poradí druhý setbal.

V druhom odštartovala výborne Šafářová, ktorá v úvode dvakrát brejkla súperku a dostala sa do vedenia 3:0. Následne však neudržala svoje podanie a Kvitová sériou štyroch víťazných hier otočila na 4:3 vo svoj prospech. Ďalší priebeh bol vyrovnaný, no záver patril opäť Kvitovej, ktorá sa tak tešila z víťazstva a šance na postup zo skupiny. Jej súperka má s dvomi prehrami už len malú nádej.

Šafářová, ktorá v Singapure po boku Američanky Betthanie Mattekovej-Sandsovej účinkuje aj vo štvorhre, po pauze zavinenej bakteriálnou infekciou ešte nevyhrala ani jeden singlový zápas.

"Bolo to podobné ako v tréningu, aj tam máme takéto tesné výsledky. Je ťažké povedať, čo dnes rozhodlo. V poslednom geme minula dva forhendy po čiare, čo je jej najlepší úder," povedala 25-ročná Kvitová.

"Pred zápasom sme boli v rovnakej šatni a normálne sme sa rozprávali, nie tak, ako keď ideme hrať o chvíľu proti sebe. Je to dobrý človek a je to tak trochu smutné, že sme museli hrať proti sebe už v skupine. Sme dobré priateľky z Pohára federácie a tešíme sa, že sa blíži a že tam budeme zase kolegyne," pokračovala.

Šafářová nebrala prehru proti kamarátke príliš tragicky a trošku si aj zavtipkovala. "No, radšej hrám s ňou ako proti nej. Vo Fed Cup-e tvoríme skvelý tím a zažijeme vždy veľa zábavy. Teším sa na ďalší zápas doma v Prahe. Už teraz sme vypredali arénu, takže som si istá, že to bude úžasné," povedala.

V druhom stredajšom zápase si Muguruzová Blancová pripísala svoj druhý triumf na turnaji. Španielska tenistka dokázala v oboch setoch dvakrát zobrať svojej súperke podanie a za hodinu a 38 minút doviedla duel do víťazného konca.

Po druhom kole majú všetky štyri hráčky ešte stále šancu na postup do semifinále.

"Vždy, keď na kurte stojím proti Angelique viem, že to budem mať veľmi ťažké. Preto som sa snažila odviesť čo najlepší výkon, aby som dosiahla víťazstvo. Som veľmi motivovaná, keďže som tu vo dvojhre prvýkrát. Snažím sa vyhrať vo všetkých zápasoch a dúfam v postup," povedala Muguruzová.



MS WTA Tour - biela skupina:

Petra Kvitová (4-ČR) - Lucie Šafářová (8-ČR) 7:5, 7:5
Garbine Muguruzová Blancová (2-Šp.) - Angelique Kerberová (6-Nem.) 6:4, 6:4

1. Garbine Muguruzová Blancová 2 2 0 4:0 4
2. Angelique Kerberová 2 1 1 2:2 2
3. Petra Kvitová 2 1 1 2:2 2
4. Lucie Šafářová 2 0 2 0:4 0