Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Thiem zdolal Nišikoriho na Turnaji majstrov, Anderson je v semifinále

Rakúsky tenista Dominic Thiem. Foto: TASR/AP

Rakúšan sa v úvode zápasu dostal do vedenia 3:0, Nišikori pri svojom podaní znížil. Nasledujúce dve hry boli dramatické, hráči mali k dispozícii množstvo brejkbalov a oba gemy získal pre seba Thiem.

Londýn 16. novembra (TASR) - Rakúsky tenista Dominic Thiem si vo svojom treťom zápase na ATP Turnaji majstrov v Londýne pripísal prvé víťazstvo. V skupine Lleytona Hewitta vyhral ako šiesty nasadený nad sedmičkou podujatia Japoncom Keiom Nišikorim 6:1, 6:4 za 1:26 h. Thiemove víťazstvo definitívne zaistilo postup Juhoafričanovi Kevinovi Andersonovi do semifinále. Spolu s ním sa prebojoval medzi štvoricu najlepších aj Švajčiar Roger Federer, ktorý vo večernom dueli skupiny zdolal práve Andersona za 1:18 h v dvoch setoch 6:4, 6:3.

Rakúšan sa v úvode zápasu dostal do vedenia 3:0, Nišikori pri svojom podaní znížil. Nasledujúce dve hry boli dramatické, hráči mali k dispozícii množstvo brejkbalov a oba gemy získal pre seba Thiem. Prvý set ukončil úspešným servisom a vyhral ho 6:1.

V druhom dejstve si obaja držali svoje podanie až do stavu 3:3. V siedmej hre ho prelomil súperovi Thiem, čo bol rozhodujúci moment druhého setu. V ďalšom priebehu si ani jeden z hráčov nevypracoval možnosť na brejk, Rakúšan tak získal set v pomere 6:3 a pripísal si prvé víťazstvo na turnaji. "Nepociťoval som veľký tlak, chcel som iba divákom ukázať pravého Domica Thiema. Chcel som hrať lepšie, ako v predchádzajúcom zápase a myslím si, že mi to vyšlo. Som rád, že som vyhral, ale nemyslím si, že postúpim do semifinále. Anderson a Federer si to zaslúžia," citoval Thiema portál nittoatpfinals.com.

V dueli Federera s Andersonom si hráči držali svoj servis do stavu 3:3. V siedmej hre Švajčiar získal podanie Andersona, no v nasledujúcom geme mu to Juhoafričan odplatil. Švajčiar prelomil podanie súpera aj druhýkrát za sebou, potom si svoj servis udržal napriek trom brejkbalom Andersona a úvodné dejstvo vyhral 6:4. V tom momente už mal isté semifinále. V siedmej hre druhého setu Federer opäť "brejkol" svojho súpera, získal aj nasledujúce dve hry a duel dotiahol do víťazného konca.

"Som veľmi šťastný a nadšený z toho, že som postúpil do semifinále. Proti Kevinovi som chcel zvoliť dobrú taktiku, rovnako ako v predchádzajúcom zápase proti Dominicovi. Som rád, že dnes všetko fungovalo," citovala Federera agentúra AFP.

Turnaj majstrov 2018:


skupina Lleytona Hewitta

Dominic Thiem (6-Rak.) - Kei Nišikori (7-Jap.) 6:1, 6:4

Roger Federer (2-Švaj.) - Kevin Anderson (4-JAR) 6:4, 6:3


Tabuľka:


1. Roger Federer (2-Švaj.) 3 2 1 4:2 2*

2. Kevin Anderson (4-JAR) 3 2 1 4:2 2*

3. Dominic Thiem (6-Rak.) 3 1 2 2:4 1

4. Kei Nišikori (7-Jap.) 3 1 2 2:4 1

* - postup do semifinále