Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tenis

Kerberová je prvou semifinalistkou US Open: Nebolo to také ľahké

Nemecká tenistka Angelique Kerberová odvracia loptičku Talianke Roberte Vinciovej v štvrťfinále tenisového grandslamového turnaja US Upen v New Yorku 6. septembra 2016. Foto: TASR/AP

Kerberová hrozbu straty setu odvrátila a vyhrala nasledujúcich deväť hier za sebou.

New York 6. septembra (TASR) - Nemecká tenistka Angelique Kerberová je prvou semifinalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Vo štvrťfinále si ako nasadená dvojka poradila s Taliankou Robertou Vinciovou v dvoch setoch 7:5, 6:1 a posilnila svoju šancu stať sa svetovou jednotkou už na newyorskom podujatí. V boji o finále sa Kerberová stretne s víťazkou duelu medzi Lotyškou Anastasijou Sevastovovou a Dánkou Caroline Wozniackou.

Kerberovú v súboji s vlaňajšou finalistkou a turnajovou sedmičkou Vinciovou neposlúchalo v prvom dejstve podanie, stratila ho do deviatej hry až trikrát a Talianka za stavu 5:4 zo svojho pohľadu podávala na víťazstvo v sete. To však bolo z jej strany v zápase všetko. Kerberová hrozbu straty setu odvrátila a vyhrala nasledujúcich deväť hier za sebou. V druhom sete uštedrila súperke "kanára" a za 78 minút suverénne postúpila medzi štyri najlepšie hráčky. Do grandslamového semifinále sa dostala už tretíkrát v tomto roku.

"Nebolo to také ľahké ako by sa mohlo zdať. Proti Roberte je vždy náročné hrať, pretože je to skvelá hráčka. V prvom sete som mala troška problémy, ale zvládla som to. Som šťastná, že som vyhrala v dvoch setoch," povedala po postupe do semifinále Kerberová.


ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Angelique Kerberová (2-Nem.) - Roberta Vinciová (7-Tal.) 7:5, 6:0