Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tenis

Venus Williamsová vyradila v Miami svetovú jednotku Kerberovú

Nemecká tenistka Angelique Kerberová Foto: TASR/AP

V boji o finále Williamsovú vyzve Britka Johanna Kontaová.

Miami 30. marca (TASR) - Americká tenistka Venus Williamsová postúpila už do semifinále dvojhry na turnaji WTA v Miami. V stredajšom štvrťfinále si v pozícii turnajovej jedenástky poradila s najvyššie nasadenou svetovou jednotkou Nemkou Angelique Kerberovou 7:5 a 6:3. Tridsaťšesťročná bývalá hráčka sveta číslo jeden premenila v súboji piaty mečbal a stále živí nádej na štvrtý triumf na jej "domácom" turnaji po rokoch 1998, 1999 a 2001.

"Bol to zaujímavý zápas, ktorý som mala pod kontrolu, aj keď som urobila niekoľko zbytočných chýb a nemala som také vysoké percento prvého podania. Verím, že v semifinále to bude z mojej strany ešte lepší výkon," povedala pre akreditované médiá staršia zo sestier Williamsových, ktorá odplatila Kerberovej vlaňajšiu prehru zo semifinále Wimbledonu. V boji o finále ju čaká Johanna Kontová, Britka otočila zápas proti tretej nasadenej Rumunke Simone Halepovej.

Kerberová priznala, že Venus Williamsová zvíťazila zaslúžene. "Hrala od začiatku duelu veľmi agresívne a udierala do loptičiek s veľkou razanciou. Ja som spravila priveľa chýb a ani môj pohyb po dvorci nebol ideálny. Štart sezóny mi nevyšiel celkom podľa predstáv, no nerobím z toho žiadnu drámu, pretože stále dokážem vyhrávať zápasy," uviedla vlaňajšia víťazka Australian Open i US Open pre oficiálnu stránku WTA.

ženy - dvojhra - štvrťfinále:

Venus Williamsová (11-USA) - Angelique Kerberová (1-Nem.) 7:5, 6:3