Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Tipsport Liga

Bystrica sa dotiahla na Košice, Godla pomohol k víťazstvu Piešťan

Na snímke brankár B. Bystrice Andrej Košarišťan, dole hráč B. Bystrice Theo Peckham Foto: TASR/Milan Kapusta

Extraligové 41. kolo sa nieslo v znamení výhry Popradu a Bystrice a Trenčína, Piešťan a Nitry.

Košice 16. januára (TASR) - V košickej Steel aréne začali obidve družstvá opatrne a do prvej šance sa dostal až v 5. minúte Bartoš, ktorý zoči-voči Korišťanovi nepochodil. Už o minútu neskôr preveril banskobystrického brankára Bartánus, stav sa však nezmenil. Domáci hráči pokračovali v aktivite a prvý útok vedený Bartošom napriek tlaku nedokázal vyťažiť z viacerých šancí, keď najväčšiu z nich spáli v 9. minúte Jenčík. V 14. minúte sa dostal z ľavej strany do dobrej príležitosti aktívny Spilar, no jeho zakončenie skončilo iba na vrchnej žŕdke. Na opačnej strane sa prezentoval peknou individuálnou akciou White, Hylák však podržal svoj tím. V závere tretiny ešte preveril pozornosť košického brankára tvrdou strelou Matoušek.

Vstup do druhej tretiny vyšiel hosťom z Banskej Bystrice, Kadura vyťažil z práce Handzuša, ktorý mu spoza košickej bránky poslal puk priamo na hokejku a otvoril skóre duelu - 0:1. Košičania zvýšili pohyb, tlačili sa do zakončení, ale "barani" ich umne vytláčali z ideálnych streleckých pozícii. Košarišťan si postupne poradil s tvrdým zakončením Černáka počas presilovej, v polovici stretnutia aj so strelou Suju, ktorú vyrazil pred seba a v 34. minúte ho neprekonal ani Bondra. Hostia pozorne bránili a vyčkávali na svoju príležitosť. Tá prišla v samom závere druhej dvadsaťminútovky, keď v oslabení Michal Hudec vyviezol puk do útočného pásma a z ľavej strany ho poslal pred košickú bránku, kde ho tečoval za Hylákov chrbát Handzuš - 0:2.

Na začiatku tretieho dejstva pri vylúčení Gachulinca mali možnosť domáci hráči presilovej hry, no Lapšanský v 44. minúte po peknom blafáku v stopercentnej šanci netrafil odkrytý priestor hosťujúcej bránky. "Barani" pokračovali v disciplinovanej hre, obetavo bránili a podnikali rýchle protiútoky. V 50. minúte najprv Handzuš neprekonal Hyláka, odrazený puk sa dostal ku Gachulincovi, no ten tvrdou strelou trafil iba dobre stojaceho brankára Košíc. V šlágri kola napokon pred vypredanou Steel arénou dominovala druhá Banská Bystrica, ktorá sa v extraligovej tabuľke dotiahla na rozdiel jedného bodu práve na prvé Košice.

HC Košice - HC'05 B. Bystrica 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)

Góly: 21. Kadura (Handzuš, M. Hudec), 40. Handzuš (M. Hudec, Košarišťan). Rozhodovali: Lokšík, Novák - Rovenský, M. Korba, vylúčení: 2:5, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, striedanie: 31. Róth (B. Bystrica) zapojil sa do hry, 8347 divákov - vypredané.

Tu bude player


Anton Tomko, tréner Košíc: "Šláger kola sme nezvládli. Snažili sme sa hrať aktívne, no inkasovali sme góly v zlých časoch, na začiatku i na konci druhej tretiny. V tretej tretine nám nervozita zviazala ruky a nedokázali sme sa presadiť ani v presilovkách, či hre bez brankára. Banská Bystrica podala disciplinovaný výkon."

Tu bude player


Miroslav Chudý, tréner B. Bystrice: "Chcem pogratulovať chalanom k tímovému výkonu, ktorý okorenili víťazstvom. Košice boli v úvode aktívnejšie, no od desiatej minúty sme sa zlepšovali. V úvode druhej tretiny sme dali gól a druhý dôležitý sekundu pred koncom druhej dvadsaťminútovky, keď sa Handzuš presadil v našom oslabení. V treťom dejstve sme ubránili oslabenia a po zodpovednom výkone sme získali tri body."

Tu bude player


Tu bude player


Poprad napriek snahe domáceho Martina zvíťazil 3:1

Martin 16. januára (TASR) - Súboj siedmeho tímu tabuľky so štvrtým priniesol v úvodnom dejstve zaujímavý hokej. Prvý ohrozil domáceho Čecha v 1. minúte Suchý, ale o dve minúty neskôr sa už tešili domáci. Svoboda sa presadil individuálne, obkorčuľoval bránku hostí a otvoril skóre. V 5. minúte vyskúšali pozornosť martinského brankára Kroták a Hvila. Následne vyrovnal Boltun, keď po obkorčuľovaní domácej bránky zasunul puk za Čecha. V ďalších minútach bol v permanencii Kostúr, ktorý si postupne poradil so strelami Zuckera, Fujeríka, Galamboša i Važana. V 17. minúte zahrozil zasa pred Čechom Paločko. V závere prvej časti podržal Martin Čech, keď zneškodnil nájazd Sýkoru.

Na začiatku druhého dejstva boli lepší Podtatranci a Čech bol v ohni striel. V 24. minúte sa pekne uvoľnil Štrauch, domáci gólman bol na mieste. V polovici zápasu sa zasa dvakrát vyznamenal Kostúr po pokusoch Podzinša a Fujeríka. Na druhej strane v 34. minúte Čech podržal domácich po strele Boltuna. O minútu neskôr Važan z dobrej pozície netrafil. Domáci potom premrhali 40-sekundovú presilovku o dvoch hráčov.

Hostia čakali aj v úvode tretej tretiny na chybu domácich. Tá prišla v 43. minúte a Rapáč poslal Poprad do vedenia - 2:1. O 63 sekúnd neskôr sa presadil aj nestarnúci Kroták, keď napodobnil prvý gól Boltuna. Po obkorčuľovaní bránky strelil tretí gól a bolo prakticky rozhodnuté. Markovičov samostatný nájazd v 53. minúte zneškodnil výborný Kostúr a skúsení hostia si v ďalšom priebehu už dvojgólový náskok ustrážili. Napriek snahe domácich zaslúžene zvíťazili.

MHC Mountfield Martin - HK Poprad 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)

Góly:
3. Svoboda (Podzinš, Zucker) - 7. Boltun (Brejčák, Rapáč), 43. Rapáč (Boltun, Hvila), 44. Kroták (Paločko, Makovský). Rozhodovali: Jonák - M. Orolin, J. Tvrdoň, vylúčení: 3:4, presilovky a oslabenia: 0:0, 2700 divákov

MHC Mountfield Martin: Čech - Ďatelinka, Dlouhý, Smrek, Dvořák, Kolba, Rusina, Lojek, Brcko - Markovič, Galamboš, Važan - Zucker, Svoboda, Podzinš - Themár, Dírer, Jokeľ - T. Török, Fujerík, Pokrivčák

HK Poprad: Kostúr - Suchý, Kurali, Fabian, Makovský, Kasík, Brejčák, Malina, Dinda - Sýkora, Paukovček, Bartečko - Paločko, Takáč, Kroták - Hvila, Boltun, Rapáč - Matis, Mlynčár, Štrauch


Jaroslav Török, tréner Martina: "Proti mimoriadne kvalitnému súperovi, ktorý má v každej formácii skúsených hokejistov, sme nepodali taký výkon, ako sme si predstavovali. Dôležitým momentom bola nevyužitá presilovka o dvoch hráčov za stavu 1:1. Rozhodujúcim bol potom náhodný druhý gól hostí a inkasovanie toho ďalšieho, pričom oba boli spoza bránky. Nezaslúžili sme si vyhrať, najmä z hľadiska útočnej hry."

Milan Jančuška, tréner Popradu:"Do Martina sme prišli s cieľom vyhrať a získať tri body. Som rád, že sa nám to podarilo. Víťazstvo sa však nerodilo ľahko, bolo tam viac zlomových momentov. Ubránili sme oslabenie o dvoch hráčov a Kostúr nedovolil Martinu vrátiť sa do hry, keď bravúrne vychytal nájazd Markoviča. Hrali sme kompaktne, s výkonom mužstva som spokojný, víťazstvo sme si zaslúžili."


Trenčínu sa podarilo poraziť Žilinu 6:4

Trenčín 16. januára (TASR) - Úvodná desaťminútovka súboja tímov zo spodnej časti extraligovej tabuľky veľa vzruchu nepriniesla. V jej závere sa však až dvaja Trenčania porúčali na trestnú lavicu, čo dávalo Žiline šancu otvoriť skóre zápasu. Sedemdesiatjedensekundovú presilovú hru o dvoch hráčov ešte nevyužila, no po Dudášovom návrate na ľad Procházkovu zadovku zúročil na gól Kanko. Trenčín však už o minútu vyrovnal. Melichárek prepustil puk Nemcovi, ktorého prudkú strelu vyrazil Cibuľa pred seba a Melichárek puk dorazil do siete. Po vyrovnaní bola Dukla na ľade lepším tímom, ku gólu to však do konca úvodnej tretiny neviedlo.

Trenčania sa tešia po góle Tibora Melichárka (vpravo) v zápase 41. kola hokejovej extraligy HK Dukla Trenčín - MsHK DOXXbet Žilina, 16. januára 2015 v Trenčíne
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Opatrný hokej pokračoval aj v úvode druhého dejstva. Dukla ponúknutú presilovú hru zahrala zle, navyše mohla inkasovať po chybe Dudáša. V 27. min predviedli hostia parádnu kombináciu. Na jej konci bol Krajči, ktorého fauloval v poslednej chvíli Lintner. Trestné strieľanie skúsený útočník využil a blafákom prekonal Konráda. Ani tentoraz však vedenie nevydržalo Žilinčanom dlho. Síce prežili oslabenie, ale po viacerých chybách obrancov sa už spoza bránky puk odrazil od brankára do siete. V 32. min sa Dukla dostala prvýkrát do vedenia. Razingar sa nenechal odstaviť od puku, vystrelil a do opustenej bránky pridal tretí presný zásah svojho tímu Mikula. Trenčania v tých chvíľach dominovali a trestali obranné chyby súpera. V 35. min ale vyrovnal Uram a rutinérsky vycvičil Konráda. Ešte v tej istej minúte sa presadil aj čerstvý medailista zo svetového šampionátu juniorov v Kanade Koyš. Od mantinelu si nakorčuľoval do predbránkového priestoru a upravil na 4:3. A to zo strany mladého hokejistu nebolo všetko. O dve minúty využil chybu v rozohrávke "vlkov", oklamal aj Cibuľu a do prázdnej brány pridal na 5:3.

V záverečnej dvadsaťminútovke sa už zápas iba dohrával. V 44. min sa domáci dostali už do trojgólového vedenia. Šišovský tieňovo bránený obrancom vystrelil z pravého kruhu a puk zapadol za striedajúceho brankára Križana. V závere sa Žiline ešte podarilo kozmeticky upraviť skóre na 6:4, keď puk ako posledný tečoval Dresler.

Dukla Trenčín - MsHK DOXXbet Žilina 6:4 (1:1, 4:2, 1:1)

Góly: 11. Melichárek (Nemec, Bokroš), 30. Hlinka (Mikula), 32. Mikula (Razingar), 35. Koyš (Mikula, Lintner), 37. Koyš (Hlinka, Mikula), 44. Šišovský (Novajovský) - 10. Kanko (Procházka), 27. Krajči (tr. strieľanie), 35. Uram (Krajči, Dresler), 56. Dresler (Krajči). Rozhodovali: Stano, Baluška – Holienka, Výleta. Zmeny: 40. Križan za Cibuľu (Žilina), vylúčení: 5:4, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 2538 divákov.


Roman Stantien, tréner Trenčína: "Zápas sa hral vo výbornom tempe. Mohli sme vidieť nasadenie a dôraz. Šance sa striedali na oboch stranách a brankári sa museli mať na pozore. Zo začiatku sme skóre iba doťahovali, Žilinčania hrali výborne. Teší ma, že sa gólovo presadili aj netradiční strelci."

Martin Groma, asistent trénera Žiliny: "Diváci mohli vidieť dobré stretnutie na oboch stranách. O výsledku rozhodla druhá tretina, v ktorej sme urobili veľa individuálnych chýb. Súper ich potrestal a hoci sme si v poslednej časti vybojovali viacero dobrých príležitostí, dokázali sme využiť už iba jednu."

Tu bude player


Jasné víťazstvo pre domácich, Piešťany zdolali Skalicu 3:1

Piešťany 16. januára (TASR) - Domáci sa predstavili v bránke opäť s Denisom Godlom, jeho spoluhráč z bronzového tímu na juniorských MS v Kanade Samuel Petráš sa navyše vyšvihol do prvej formácie. Už v 2. minúte domáci fanúšikovia jasali, nedôraznú defenzívu hostí a neistý zákrok Romančíka potrestal z dorážky Pašek. Domácich síce gól povzbudil, ale Skalica nezaostávala v ofenzívnej aktivite a niekoľkokrát výrazne zamestnala Godlu. Ten si získal fanúšikov najmä v 16. minúte pri zakončení Baráka z kruhu, keď zakročil efektným semaforom. Už o minútu neskôr sa "havrani" tešili druhýkrát z gólu, Šedivý poslal do protiútoku Holoviča, ktorý našiel medzi kruhmi Stupku a bolo 2:0. O 58 sekúnd dala o sebe gólovo vedieť aj Skalica, o kontaktný gól sa postaral Komínek.

V 25. minúte najskôr domácu striedačku vystrašil Klempa, ktorý sa dal takmer vlastný gól. Opraty zápasu následne prebrali domáci do rúk, zatlačili hostí pred brankárom Romančíkov, ale skalickú pevnosť tretíkrát nedobyli. Proti nebol len brankár Záhorákov, ale aj jeho žŕdka, ktorú nastrelil Vaculín. V 33. minúte poslal Kutálek gólovú prihrávku Brňákovi, ten však zakončil veľmi nepresne. Do druhého klaksónu sa naďalej hral zaujímavý zápas so šancami na oboch stranách, diváci však už ďalší gól nevideli.

A dlho sa ho nemohli dočkať ani v tretej časti hry. Najskôr v 45. minúte hrali žŕdky aj s Godlom, následne nepotrestal slabý dôraz domácej defenzívy Jurík. Skalica sa nadýchla k záverečnému náporu, v 51. minúte ostreľovala Godlu ako to len šlo, no rozháraných domácich nepotrestala. O dve minúty neskôr neskóroval ani Stupka v samostatnom nájazde, zisk troch bodov pre domácich napokon v závere potvrdil do prázdnej bránky Petráš.

ŠHK 37 Piešťany - HK 36 Hant Skalica 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)

Góly: 2. Pašek (Brňák), 17. Stupka (Šedivý, Jaborník), 60. Petráš - 18. Komínek (Barák). Rozhodovali: Oskirko (Rus.), D. Konc - Kacej, Šefčík, vylúčení: 2:1, presilovky a oslabenia: 0:0, 1289 divákov


Jozef Krišák, asistent trénera Piešťan: "Do zápasu sme vstúpili veľmi dobre, dali sme rýchly gól. Potom sme však chceli pridať ďalší, z čoho plynuli šance pre hostí, na ktoré sme si museli dať veľký pozor. To sa nám celkom aj darilo, chalani dnes išli naplno a sme radi, že sa nám podarilo vyhrať. Získali sme dôležité tri body."

Štefan Mega, tréner Skalice: "Prišli sme do Piešťan s cieľom nedostať gól, čo sa nám však nepodarilo a po necelých dvoch minútach sme inkasovali po individuálnej chybe nášho brankára. Domácim sa podarilo zvýšiť, ale my sme rýchlym gólom chytili vietor do plachiet a od druhej tretiny sme boli vyrovnaným súperom Piešťan. Bohužiaľ, zlyhali sme v koncovke a opäť sme prehrali, čo je pre nás v momentálnej situácii obrovská strata."


Pozrite si galériu zo 41. kola extraligy:



Nitra po predĺžení vyhrala nad Zvolenom 4:3

Zvolen 16. januára (TASR) - Úvod zápasu patril domácim, ale Nitra hneď z prvého útoku kurióznym gólom otvorila skóre. Za strelca gólu rozhodcovia označili Mareka Slováka, puk sa však zakotúľal do bránky po chrbte brankára Šimka. O minútu už bolo 0:2, keď Tománek poslal presne trafil do odkrytého rohu domácej bránky. Do veľkej šance sa následne dostal aj domáci Jurík, nastrelil však len Valenta. Zvolenu sa napokon podarilo znížiť v prvej presilovke, svoj ďalší gól v sezóne pridal strelecky aktívny Puliš. Ten istý hráč bol aj pri vyrovnaní zo strany HKM. Jeho strela sa odrazila k voľnému Brabencovi, ktorý puk poslal do siete. Už o štrnásť sekúnd neskôr prihrával Pokovič spoza bránky a Sloboda sa postaral o obrat skóre - 3:2.

V druhej tretine diváci veľa hokejovej krásy nevideli. Až v 29. minúte ušiel obrane hostí Puliš, a hoci domáci sa radovali z presného zásahu, no hlavný rozhodca po porade s videorozhodcom gól neuznal. V 33. minúte zaútočili traja Zvolenčania na jediného brániaceho hráča hostí, Ďaloga sa ulakomil a nastrelil len Valenta. O dve minúty zastavila domáca obrana nedovolene unikajúceho Jakuba Ručkaya, ten však nariadené trestné strieľanie nepremenil.

V 45. minúte sa ocitol Tománek nikým nekrytý pred domácim brankárom, gól však nedal. Následne mohol za domácich zvýšiť Pokovič na 4:2, Valent sa ale prezentoval dobrým zákrokom lapačkou. Nitra sa napokon dočkala vyrovnania v 57. minúte, keď po chybe domácej obrany skóroval Štefanka. Deväť sekúnd pred koncom však mohol Zvolen strhnúť víťazstvo na svoju stranu, Valent posunul bránku, no nariadené trestné strieľanie Brabenec nepremenil.

Zvolen to napokon stálo víťazstvo, pretože v predĺžení rozhodol o dvoch bodoch pre hostí Mezei.

HKM Zvolen - HK Nitra 3:4 pp (3:2, 0:0, 0:1 - 0:1)

Góly: 9. Puliš (Brabenec, Juraško), 17. Brabenec (Obdržálek, Bagin), 17. Sloboda (Jurík, Pokovič) - 3. Slovák, 4. H. Ručkay (Tománek, Stümpel), 58. Štefanka (Tománek), 62. Mezei (Milo, H. Ručkay). Rozhodovali: Orolin, Gavalier - Gajan, Martinko, vylúčení: 5:6 navyše Bagin (Zvolen) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1386 divákov


Josef Turek, tréner Zvolena: "Zápas hodnotím kladne, keďže Nitra je silný súper. Po stretnutí v Žiline sme hrali úplne opačne, som rád, že sme sa zodvihli. Mali sme veľa šancí a dôležité bolo, že sme sa rýchlo dokázali vrátiť do zápasu. Neskôr sme hru stiahli na tri päťky. V závere sme mali šance na gól aj do prázdnej bránky, no triumf sme nepotvrdili. V predĺžení sme mali smolu, hráč zlomil hokejku a inkasovali sme rozhodujúci gól."

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Dnešný zápas sme nezačali dobre, hoci sme viedli 2:0. Nemali sme ideálny pohyb a, paradoxne, od toho stavu sa to ešte zhoršilo. Následkom boli tri góly, takže prvá tretina bola z našej strany katastrofálna. Nakoniec sme ale veľmi radi za dva body, nakoľko sme dnes mohli odchádzať aj naprázdno."