Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Dukla odštartovala prípravu na ľade aj s Radivojevičom a Starostom

Hokejisti Dukly Trenčín začali prípravu na nový ročník extraligy na ľade na Zimnom štadióne Pavla Demitru v Trenčíne Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Na ľade sa objavili aj Branko Radivojevič a Tomáš Starosta.

Trenčín 28. júla (TASR) - Hokejisti Dukly Trenčín v pondelok prvýkrát vykorčuľovali na ľad pred štartom novej extraligovej sezóny. Tréner Roman Stantien mal k dispozícii 33 korčuliarov a troch brankárov, na ľade sa objavili aj Branko Radivojevič a Tomáš Starosta.

Obaja dlhoroční slovenskí reprezentanti sú zatiaľ bez zmluvy na ďalšiu sezónu. S tímom sa bude pripravovať aj skúsený obranca Richard Lintner a v utorok sa do tréningového procesu s Trenčanmi zapojí aj ďalší zo slávnych odchovancov klubu Tomáš Kopecký.

V prípade Lintnera a Radivojeviča by pritom nemalo ísť len o spoluprácu na tréningoch. "Sme dohodnutí s Brankom Radivojevičom, že keď nebude mať novú zmluvu, začne sezónu v Dukle. V obrane nám určite pomôže v úvode sezóny aj Richard Lintner," povedal športový manažér Dukly Jozef Daňo.

Stantien privítal takmer hotový káder. "Chceli by sme ešte jedného dobrého hráča do útoku a jedného do obrany, ale uvidíme, čo sa podarí. Už sme mali niečo vybrané, no padlo nám to," uviedol pre TASR.



Hlavný kouč však z prvého tréningu príliš veľa radosti nemal. "Sme rozdelení na skupiny, pretože je nás veľmi veľa. Nebolo to dobré ani čo sa týka ľadu, pretože vonku je zlé počasie a všetko sa to tu zráža a je veľká hmla. Ľad je nekvalitný, takže sa na ňom veľa vecí robiť nedá," posťažoval sa.

"Každý deň nás čakajú dvojfázové tréningy na ľade, predtým posilňovňa a po tréningoch zase výbehy a bicykle. Čiže chalani tu budú od rána do večera. Prvý zápas so Senicou odohráme 5. augusta, o dva dni neskôr nás čaká Havířov a 12. augusta kazašský Pavlodar, potom je už Rona Cup," dodal Stantien. Trenčania odohrajú celkovo jedenásť prípravných duelov.



prípravné zápasy Dukly:

5. augusta o 17.00 h: Dukla Trenčín – HC Dukla Senica
7. augusta o 17.00 h: Dukla Trenčín - AZ Havířov
12 augusta o 17.00 h: Dukla Trenčín – Ertis Pavlodar
14. augusta o 19.00 h: Dukla Trenčín – HC KOMETA Brno (Rona Cup)
15. augusta o 19.00 h: Dukla Trenčín – SR 20 (Rona Cup)
16. augusta o 19.00 h: Dukla Trenčín – PSG Zlín (Rona Cup)
22. augusta o 17.30 h: HK Trnava – Dukla Trenčín
26. augusta o 17.00 h: Dukla Trenčín – MsHK Žilina
28. augusta o 17.00 h: Dukla Trenčín – HKm Zvolen (hrá sa v Brumove)
2. septembra o 17.00 h: MsHK Žilina – Dukla Trenčín
5. septembra o 17.00 h: Dukla Trenčín – HK Trnava