Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

Handzuš potiahol Bystricu k triumfu

Na snímke hokejista Michal Handzuš, archívne foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Ústrednou postavou duelu medzi Košicami a Banskou Bystricou bol v Steel aréne center prvého útoku hostí Michal Handzuš.

Košice 16. januára (TASR) - Ústrednou postavou duelu medzi Košicami a Banskou Bystricou bol v Steel aréne center prvého útoku hostí Michal Handzuš. V šlágri 41. kola prispel k triumfu "baranov" gólom i asistenciou a výraznou mierou sa podpísal pod víťazstvo 2:0 nad lídrom extraligovej tabuľky.

"Sme spokojní, bol to šesťbodový zápas. Strácali sme štyri body a v prípade prehry by to už bolo sedem. Sme radi, že sme ho zvládli," uviedol po stretnutí Handzuš, ktorého tím zaznamenal v prebiehajúcej sezóne prvé víťazstvo nad Košicami: "Ťažko sa mi to hodnotí, pretože som hral jeden zápas. Čo mi však hovorili chalani, tak v Steel aréne odohrali dobrý duel, v ktorom prehrali až po nájazdoch. Dôležité je, kto dá prvý gól a dnes to bolo také prispané, čo nám vyhovovalo, keďže sme hrali vonku. Bolo to vyrovnané stretnutie, dobre nám zachytal brankár, ustáli sme oslabenia v tretej tretine a bolo to v pohode."

Hneď na začiatku druhého dejstva vyhral Handzuš súboj za bránkou Košíc s Martinom Štrbákom, puk naservíroval voľnému Kadurovi a ten sa nepomýlil. Sekundu pred koncom druhej dvadsaťminútovky zvýšil na 2:0, keď v oslabení vyťažil z prihrávky Michala Hudeca. "Je fajn pomôcť mužstvu, a to potrebujem na získanie sebavedomia i na to, aby som sa dostal sa do tempa. Chcem v tom pokračovať, pomáhať mužstvu a zlepšovať svoje výkony," konštatoval Handzuš. Na konci mu zatlieskali aj domáci priaznivci, ktorí skandovali jeho meno. "Je to super a ja im ďakujem. Viem, že niekedy na Slovensku nebolo jednoduché hrať hráčovi na ľade súpera, no diváci v Košiciach ukázali, akú majú kultúru a ocenia dobrý výkon a v podstate po stretnutí tlieskali celému mužstvu. Je to veľmi vyspelé publikum a sme radi, že nám tlieskali," povedal Handzuš.

Dve gólové prihrávky zaznamenal Michal Hudec, brankár Andrej Košarišťan k čistému kontu pridal aj asistenciu. V závere druhej časti hry najprv fauloval protihráča, no pri Handzušovom góle mu pripísali druhú asistenciu. "Je to veľká kuriozita, ešte sa mi to nestalo a ani som to nevidel v živote, aby mal brankár asistenciu z trestnej lavice a veľmi si to vážim," prezradil pre TASR Košarisťan a k obetavému výkonu spoluhráčov dodal: "Myslím si, že na nich nemôžem povedať ani jedno krivé slovo, hrali výborne a ja im môžem iba poďakovať."

Košičania napriek úvodnej aktivite, nedokázali zaznamenať ani jeden presný zásah. S pribúdajúcimi minútami znervózneli a ich aktivita bola otupená obetavým výkonom súpera. Vedenie klubu na šláger kola pripravilo pre fanúšikov akciu s lístkami a tí zaplnili domáci stánok do posledného miesta. Vytúžené víťazstvo svojich hráčov však nevideli. "Bolo to super, bolo to podobné ako vybrané štadióny na MS hráčov do 20 rokov. Prišli nás podporiť a dúfam, že nás budú podporovať i naďalej," hodnotil pre TASR Radovan Bondra, ktorý atmosféru vypredanej Steel arény zažil na vlastnej koži po prvýkrát. "Pre mužstvo sa snažím robiť všetko, čo mi tréneri nakážu a verím, že tomuto tímu pomôžem čo najviac," dodal.

Jeden z najlepších hráčov Košíc si pred úvodným buly prevzal z rúk prezidenta klubu Juraja Mondíka pamätnú plaketu spoločne s úspešnými juniorskými reprezentantmi do 20 rokov Erikom Černákom a Branislavom Pavúkovom, ktorí na MS20 v Kanade získali bronzové medaily. "Má to pre mňa veľkú hodnotu, samozrejme, od klubu HC Košice sa takéto ocenenia nedostávajú každý deň," ozrejmil Bondra a vrátil sa k príchodu z MS20: "Bol to veľký ošiaľ, možno v Kanade sme si to až tak neuvedomovali, čo sme dosiahli, ale po návrate domov k rodinám, priateľkám, k blízkym, fanúšikom, tak to bol určite veľký zážitok."

Svoj debut v A-mužstve Košíc zažil už v 40. kole extraligy na ľade Nitry, kde sa okamžite presadil i gólovo, keď nahodený puk Michala Chovana poslal v 13. minúte duelu do nitrianskej siete. Rovnako v piatkovom zápase hýril aktivitou, predviedol viacero pekných obranných zákrokov a podarilo sa mu ohroziť i banskobystrickú bránku. "Z mojej strany je určitá spokojnosť, no dúfam, že sa dá dohromady celý tím, spolu budeme ťahať a vyhrávať," zaželal si čoskoro osemnásťročný mladík.