Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Nespokojnosť v HK Nitra. Prišlo k zmenám aj na brankárskom poste

Puk v sieti brankára Nitry Erica Hartzella Foto: TASR/Henrich Mišovič

Novými tvárami sú kanadský brankár Nathan Lawson a Marek Laco.

Nitra 12. októbra (TASR) - Nespokojnosť vedenia HK Nitra s výsledkami A-mužstva sa prejavila v zmenách na dôležitom brankárskom poste. Po tom, čo pod Zoborom skončil americký hokejový brankár Eric Hartzell nepokračuje v klube ani Juraj Halo. Novými tvárami sú kanadský brankár Nathan Lawson a Marek Laco. Klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Lawson sa v Tipsport lige predstavil už v minulej sezóne, v závere ktorej sa s tímom Banskej Bystrice tešil z majstrovského titulu. V klube bol dvojkou za Jasonom Bacashihuom a celkovo nastúpil v deviatich zápasoch. Hoci nebol nikdy draftovaný, má za sebou aj 10 duelov za New York Islanders a jeden za Ottawu Senators. V roku 2014 sa po dlhoročnom pôsobení v zámorí rozhodol pre odchod do EBEL-ky, neskôr pôsobil aj vo fínskom klube HPK Hämeenlinna.

Marek Laco je pre nitrianskych fanúšikov známa tvár. V nitrianskom drese už nastupoval v sezónach 2009/2010 a 2012/2013. Uplynulé dve sezóny strávil v českom prvoligovom Havířove, no v klube nedávno skončil po nevydarenom začiatku sezóny.

Frederik Foltán ostáva v pozícii brankárskej trojky, no pôsobiť bude v B-tíme klubu HC Nové Zámky, ktorý hrá v druhej najvyššej súťaži. Klub bude naďalej sledovať aj výkonnosť Juraja Hala, ktorý sa presunul do prvoligových Topoľčian.