Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Vo Zvolene štrajkovala rolba, Žilina odišla bez bodu

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal svítok

Zápas sa začal s 25-minútovým oneskorením.

Zvolen 14. októbra (TASR) - Začiatok zápasu sa oneskoril o 25 minút, štrajkovala rolba a diváci jej držali palce v každej prestávke, aby vydržala a ľad vyhladila. Zvolenčanov trápi maródka, no nezabránila im, aby súpera spod Dubňa častokrát tak pritlačili, že ten nevedel, kde skôr skočiť. Pod dvoch tretinách však neustále visel nad výsledkom otáznik, hlavne preto, že Zvolenčania v obrane vyrábali kiksy, šance nepremieňali a súpera neustále držali nad vodou. Taktiku im naordinoval tréner Mikula, ktorý sa do Zvolena vrátil prvýkrát odvtedy, čo sa s HKM radoval z titulu. Ako prvý lovil puk zo siete brankár Križan, na ktorého si tiež diváci z jeho pôsobenia vo zvolenskom drese spomínali. V 4. min Bortňák po strele Ťavodu od modrej stál presne tam, kde sa puk odrazil a otvoril skóre. Nepremenené strieľanie Juríka v 16. min po faule Moravca kapitána domácich mohlo dosť mrzieť, korčuľoval však príliš pomaly a zakončoval čitateľne.

V 2. tretine bol tlak domácich občas drvivý, no na skóre sa neprejavil. Najskôr Puliš v 24. min v podstate spoza bránky dokončoval predchádzajúcu šancu a puk sa nešťastne odrazil od Križana do bránky. Hostia sa nadýchli v 27. min, Schronerov bekhend skončil za Šimkom a aj keď Juraško v presilovke bombou v 30. min opäť naznačil, kto je pánom na ľade, odpoveď prišla veľmi skoro. V 35. min J. Šimko po chybe zvolenskej obrany znovu prekonal svojho menovca v bránke a zvýšil napätie pred treťou tretinou. Zvolenčanov mrzeli viaceré nevyužité šance, v 32. min nastrelil Chovan žŕdku, góly si žiadali aj tri tutovky Podkonického a ďalšia Puliša v 40. min.

Jeho veľká chvíľa prišla v 45. min, puk si prevzal v obrannej tretine a veľké sólo zakončil presne a s prehľadom. Dvojgólové vedenie Zvolenčanov mnohé napovedalo, v 53. min ho mohol navýšiť so skvelým uvoľnením Tomko, bránku netrafil a keďže Žilinčania zo svojej bojovnosti gólový efekt nevyťažili, zápas sa viacmenej pokojne dohral.

HKM Zvolen - MsHK DOXXbet Žilina 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)

Góly:
4. Bortňák (Ďaloga, Ťavoda), 24. Puliš (Brabenec, Bagin), 30. Juraško (Brabenec), 45. Puliš (Juraško) - Schroner (Heřman), 35. J. Šimko (Krčula). Rozhodcovia Mundil - Kacej, Výleta, vylúčení 2:3, presilovky 1:0, v oslabení 0:0, 1093 divákov.

Hlasy po zápase:

Josef Turek, tréner Zvolena: "Podali sme veľmi dobrý výkon, hlavne smerom dozadu. Žilina je výborne organizovaná, so solídne pokrytým stredným pásmom a my sme museli podať veľmi dobrý výkon, aby sme uspeli. Hrali sme na tri päťky, s dobrým pohybom, niekedy príde kríza, tú možno očakávať, no zatiaľ musím hráčov pochváliť za prístup na zápasy."

Peter Mikula, tréner Žiliny: "Bol to zápas ako každý iný, body potrebujeme a my sme sa snažili uštrikovať nejaký systém a eliminovať silu Zvolena. V základných herných činnostiach sa prevaha súpera prejavila, góly sme dostali po dosť fatálnych chybách a prechod z obrany do útoku bol príliš pomalý. Trpel tým útok, ťah na bránku bol slabší a ťažko sme mohli pomýšľať na body. Na minulosť z môjho účinkovania vo Zvolene už nespomínam, aj keď myšlienky sa úplne odstrániť nedajú. Zvolen ma ničím neprekvapil, je silný na puku, možno menej dôsledný v strednom pásme, my sme pri troche šťastia mohli streliť aj viac gólov."