Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tipsport Liga

V búrlivej atmosfére Martin zdolal Nitru, v sérii znížil na 1:2

Na snímke v popredí Tomáš Török (Martin) sa raduje z gólu na 1:0 v treťom zápase štvrťfinále playoff hokejovej Tipsport extraligy MHC Mountfield Martin - HK Nitra 4. marca 2015 v Martine. Foto: TASR/Branislav Račko

Štvrtý duel je na programe vo štvrtok o 17.00 h opäť v Turci.

Martin 4. marca (TASR) - Hokejisti MHC Mountfield Martin triumfovali v treťom štvrťfinále extraligovej play off nad HK Nitra 4:1 a znížili stav série na 1:2. Štvrtý duel je na programe vo štvrtok o 17.00 h opäť v Turci.

Gól Töröka

V búrlivej atmosfére, ktorú už pred zápasom vytvorili fanúšikovia oboch mužstiev, nastúpil Mountfield bez štyroch chorých a zranených hráčov. V úvode bolo na domácich vidno, že dva debakle pod Zoborom zanechali na ich psychike stopy. Už v prvej minúte zabudli na osamoteného Lukáša Nováka, našťastie Čech bol na mieste. Na druhej strane sa aj Martin mohol ujať vedenia. V 3. minúte z dobrej pozície netrafil Fujerík a Važan z dorážky mieril len do pravej žŕdky. Potom prevzali iniciatívu favorizovaní hostia. V ďalších minútach viackrát ohrozili martinskú bránku, Čech si však postupne poradil so strelami Kuzmu, Pupáka, J. Ručkaya a následne znovu Pupáka. Martin kontroval len občasne a do útoku sa viac osmelil až v závere prvého dejstva. Strely Vargu a Macha Lakosil ešte chytil, ale 39 sekúnd pred klaksónom kapituloval po pohotovej strele Töröka.

Na snímke Tomáš Török (Martin) sa raduje z gólu na 1:0 v treťom zápase štvrťfinále playoff hokejovej Tipsport extraligy MHC Mountfield Martin - HK Nitra 4. marca 2015 v Martine.
Foto: TASR/Branislav Račko

Nebezpečná Nitra

V úvode druhého dejstva zahrozil pri presilovke domácich Svoboda, ale Lakosil bol na mieste. Hra sa potom vyrovnala a bol to najmä taktický boj o každý puk. Nebezpečnejší však boli hostia. V 25. minúte domáci doplatili na nedisciplinovanosť. Na trestnej lavici sedeli Fujerík s Machom a hostia dvojnásobnú presilovku využili za 31 sekúnd, keď úplne voľný Štefanka potrestal nezmyselný výlet Vargu a Smreka pred bránku hostí. V polovici stretnutia podržal Mountfield Čech po nebezpečnom zakončení Henricha Ručkaya. V závere druhej tretiny sa nepresadil nitriansky Bajtek a na opačnej strane ani Zucker.

Na snímke brankár Michal Valent (Nitra) reaguje v treťom zápase štvrťfinále playoff hokejovej Tipsport extraligy MHC Mountfield Martin - HK Nitra 4. marca 2015 v Martine.
Foto: TASR/Branislav Račko

Tri góly na záver

V 41. minúte z vyloženej pozície netrafil Pupák. O štyri minúty neskôr ohrozil Lakosila Podzinš, no neúspešne. O minútu neskôr počas presilovky Nitry Stümpelovu strelu vyrazil Čech a Tománek netrafil odrazený puk. V polovici tretej tretiny vylúčili hlavní rozhodcovia na 5+DKZ hosťujúceho Mezeia, ktorý narazil na mantinel Ďatelinku. A keďže už na trestnej sedel König, Martin mal 106-sekundovú výhodu o dvoch hráčov. Za 38 sekúnd ju využil Bílek - 2:1. V trvajúcej presilovke piatich proti štyrom pridal tretí gól domácich Varga. To však nebolo všetko. Nadšene bojujúci Martinčania pridali v 57. minúte štvrtý presný zásah z hokejky Bíleka a definitívne si zabezpečili cenné víťazstvo, ktorým znížili sériu na 1:2.

Na snímke fanúšik Martina v treťom zápase štvrťfinále playoff hokejovej Tipsport extraligy MHC Mountfield Martin - HK Nitra 4. marca 2015 v Martine.
Foto: TASR/Branislav Račko

3. štvrťfinále play off

MHC Mountfield Martin - HK Nitra 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
Góly:
20. Török (Važan, Fujerík), 51. Bílek (Varga, Svoboda), 54. Varga (Török, Macho), 57. Bílek (Fujerík, Török) - 25. Štefanka /H. Ručkay, Lakosil. Rozhodovali: Lauff, Novák - Bednár, Smrek, vylúčení: 13:11 navyše Ďatelinka 5+DKZ za údery - Mezei 5+DKZ na vrazenie na mantinel, M. Novák 5+DKZ za údery, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 4000 divákov (vypredané)

/na zápasy 1:2/

MHC Mountfield Martin: Čech - Ďatelinka, Dlouhý, Smrek, Dvořák, Kolba, Brcko, Rusina, Fillo - Zucker, Svoboda, Bílek - Török, Fujerík, Važan - Jokeľ, Macho, Varga - Pokrivčák, Dírer, Podzinš

HK Nitra: Lakosil - König, Ordzovenský, Milo, Mezei, M. Novák, Kuzma, Bednár - L. Novák, Stümpel, Tománek - Pupák, Štefanka, Lelkeš - H. Ručkay, Školiak, Slovák - Mráz, Bajtek, J. Ručkay - Piačka

Hlasy po zápase:

Jaroslav Török, tréner Martina: "Dnes sme videli najlepší výkon na martinskom ľade v tejto sezóne. Chlapci dali do toho úplne všetko. Základ úspechu sme položili pri presilovkách v tretej tretine. Tým sme odskočili súperovi na dva góly a stretnutie sme dotiahli do víťazného konca. Aj keď emócie k play off patria, čiernou škvrnou boli vylúčenia za nebezpečné fauly, čo bolo úplne zbytočné. Som šťastný, víťazstvom sme sa dostali späť do série. Verím, že zajra to potvrdíme."



Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Bol to zápas v úžasnej atmosfére. Tak to má v play off byť. Zápas sme mali rozhodnúť z vyložených príležitostí. Doma sme boli v efektivite nadpriemerní, dnes podpriemerní. Naopak, domáci do toho šliapali, dohrávali každý súboj, využili presilovky a keď vyhrávali 3:1, bolo o výsledku rozhodnuté."