Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

Novým trénerom hokejistov Žiliny sa stal Čech Rosol

Na archívnej snímke vpravo Stanislav Škovránek. Foto: TASR

Päťdesiattriročný Rosol vystriedal vo funkcii Stanislava Škorvánka, ktorého vedenie aktuálne siedmeho tímu tipsportligovej tabuľky odvolalo pre nepresvedčivé výkony a výsledky mužstva.

Žilina 30. novembra (TASR) - Novým trénerom hokejistov MsHK DOXXbet Žilina sa stal Čech Petr Rosol. Bývalý dlhoročný československý reprezentant, majster sveta z Prahy 1985 a bronzový medailista zo ZOH 1992 v Albertville sa hlásil pod Dubňom už v stredu popoludní a vo štvrtok podpísal s vedením klubu zmluvu do konca aktuálnej sezóny.

"Mali sme v hre viacerých kandidátov zo Slovenska i Česka. Voľba na pána Rosola padla aj tým, že na Slovensku nie je príliš známy a ešte v našej lige nepôsobil. Veríme, že sa mu bude v Žiline dariť," uviedol generálny manažér "vlkov" Milan Čanky. Podľa portálu hokej.cz mal Rosol vo štvrtok absolvovať prvý tréning s mužstvom, debut na žilinskej striedačke si "odkrúti" v piatkovom zápase 24. kola Tipsport Ligy proti Novým Zámkom.

Päťdesiattriročný Rosol vystriedal vo funkcii Stanislava Škorvánka, ktorého vedenie aktuálne siedmeho tímu tipsportligovej tabuľky odvolalo pre nepresvedčivé výkony a výsledky mužstva. "Hra mužstva v uplynulých domácich zápasoch s Nitrou a Trenčínom nebola zlá, doplatili sme na nepremenené šance. Vedenie usúdilo, že môj odchod bude v súčasnej situácii najlepšie riešenie. Rozhodnutie rešpektujem," uviedol pre denník Šport Škorvánek, ktorý sa od začiatku sezóny boril so zraneniami hráčov. Medzi maródmi bolo viacero obrancov a z útočníkov napríklad aj Rastislav Konečný, druhý najlepší strelec mužstva v uplynulej sezóne.

Rosol v minulosti trénoval Ústí nad Labem a České Budějovice, pracoval aj ako asistent na striedačke extraligového Litvínova.

Žilinský tím má po 25 odohraných zápasoch na konte 31 bodov a patrí mu siedma priečka. Na deviate Nové Zámky má však iba trojbodový náskok.