Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

Nitra rozdrvila Skalicu, Martin po 11-krát prehral

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Hokejová extraliga pokračovala dnes zápasmi 17. kola.

Bratislava 26. októbra (TASR) - Negatívna séria hokejistov MHC Mountfield Martin pokračuje. Hráči klubu z Turca nedokázali zvíťaziť už v jedenástom zápase za sebou, keď v nedeľňajšom dueli 17. kola Tipsport extraligy 2014/2015 podľahli Dukle Trenčín 2:3 po nájazdoch. Ten rozhodujúce premenil Ondrej Mikula.

V nedeľu si schuti zastrieľali hráči vicemajstra HK Nitra. Na Záhorí rozdrvili domácu Skalicu 8:1, k presvedčivému triumfu prispel štyrmi gólmi Lukáš Novák.

ŠHK 37 Piešťany - HKM Zvolen 2:5

Piešťany 26. októbra (TASR) - Hostia sa ujali vedenia už v druhej minúte. Puk vo vlastnom pásme si zobral Jurík, vykorčuľoval sním až na útočnú modrú, odkiaľ vystrelil a prestrelil Rybára – 0:1. Aj ďalšie minúty patrili Zvolenčanom, ale svoje šance nedali Puliš, Škvaridlo, Fekiač a ani Hraško. Domáci pohrozili iba Tomanom, ale s jeho prienikom si Šimko hravo poradil. Aj v druhej časti mali oveľa viac z hry Zvolenčania a Fekiač ich v 24. minúte poslal do dvojgólového vedenia, keď ťažil z práce Slobodu za bránkou. Domáci odpovedali v 28. minúte. Vajlent sa aj so šťastím dostal k puku, poslal ho pred bránu, kde ho sklepol Toman a bolo 1:2.

V 31. minúte putoval na trestnú lavicu domáci Holovič a hostia opäť zvýšili na rozdiel dvoch gólov. Tečovaný puk od modrej vyrazil Rybár iba k Bortňákovi a ten už nemal problém – 1:3. Piešťanci sa ani nespamätali a o tri minúty už bolo 1:4. Sloboda sa s pukom nepáral a z prvej vyhnal Rybára z bránky. Domáci v závere druhej časti ešte so šťastím znížili, keď rozohrávajúci Šimko trafil priamo Kutálka – 2:4. Piešťanci sa snažili ešte niečo so zápasom spraviť, ale po strele Hamráka zachránila Šimka žrďka, a keď neskôr prestrelil Hraško domáceho Šúreka, bolo rozhodnuté. Domáci sa už nezmohli na žiadny gól a hostia taktiež svoje šance nevyužili.
ŠHK 37 Piešťany - HKM Zvolen 2:5 (0:1, 2:3,0:1)
Góly:
28. Toman (Vajlent, Románek), 40. Kutálek - 2. Jurík, 24. Fekiač (Sloboda, Žilka), 33. Bortňák (Tomko, Jurík), 36. Sloboda (Brabenec, Puliš), 47. Hraško (Brabenec, Puliš) . Rozhodovali: Jura, Baluška - Holienka, Ščensný, vylúčení 5:6 na 2 min., navyše Podkonický (Zvolen) 10 min. za nešp. správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 828 divákov.

Hlasy po zápase
Roman Sýkora, tréner Piešťan:
"Dnes sme nehrali zle a myslím si, že sa nemáme za čo hanbiť, preto ma prehra mrzí o to viac. Našou chybou je, že sa na góly veľmi nadrieme, ale veľmi ľahko ich inkasujeme. Musíme pokračovať v rovnakých bojovných výkonoch a ja verím, že sa nám podarí zbierať body a tým sa nám vráti aj pohoda na hokejky."
Josef Turek, tréner Zvolena: "Dnes musím pochváliť celé mužstvo, všetky štyri päťky. Vytvorili sme si tlak a dokázali sme ho pretaviť aj strelecky. Keď bolo treba, podržal nás brankár Šimko. Z toho, čo tu chlapci dnes predviedli, mám veľkú radosť."


HK 36 Hant Skalica - HK Nitra 1:8

Skalica 26. októbra (TASR) - Obe mužstvá začali vo svižnom tempe a hra sa prelievala zo strany na stranu. V 7. minúte prišlo zaváhanie skalickej obrany a z prvého gólu v domácej sieti sa tešil Slovák. Hostia zrýchlili hru, zvýšili dôraz a domáca obrana začala kopiť chyby, čo sa odzrkadlilo na ukazovateli skóre. Po dvoch presných strelách Lukáša Nováka a gólovom zápise Mráza svietilo na ňom pre Skalicu nelichotivých 0:4.

Druhú tretinu začali Záhoráci presilovkou, no nedokázali sa priblížiť na dostrel Lakosilovej bránky. Zníženie priniesla až 27. minúta, keď sa presadil domáci kanonier Vaškovič. Hneď po ňom mohol dostať svoj tím späť do zápasu Gründling, Lakosil ho však vychytal. V priebehu ďalších minút zrazil útočnú snahu domácich svojím tretím gólom v zápase Lukáš Novák a v závere tretiny sa ujala aj delovka Michala Nováka - 1:6.

Hneď v úvode tretieho dejstva sa štvrtýkrát presadil Lukáš Novák a vyhnal z bránky Romančíka, ktorého vystriedal Ďuriš. Domáci boli bezradní, čo Nitra využila a "dorazila" ich ôsmym gólom. V 48. minúte ho dosiahol kanonier Tománek a stanovil na konečných 1:8. Nitra mala počas celého zápasu hernú prevahu a pod Zobor si zaslúžene odváža tri body.
HK 36 Hant Skalica - HK Nitra 1:8 (0:4, 1:2, 0:2)
Góly:
27. Vaškovič (Jankovič, Gründling) - 7. Slovák (Lelkeš, H. Ručkay), 13. L. Novák (Tománek, Mezei), 17. R. Mráz (Bajtek, H. Ručkay), 19. L. Novák (Tománek), 33. L. Novák (Tománek), 38. M. Novák, 41. L. Novák (Tománek, Stümpel), 48. Tománek (Stümpel, L. Novák). Rozhodovali: M. Novák - Junek, Tvrdoň, zmeny: 41. Ďuriš za Romančíka (Skalica), vylúčení: 8:6 navyše Méry (Skalica) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:3, oslabenia: 0:0, 939 divákov

Hlasy po zápase
Štefan Mega, tréner Skalice:
"Do zápasu sme išli s tým, čo máme k dispozícii. Úvod prvej tretiny nebol z našej strany zlý, dostali sme však rýchle góly a zápas sa pre nás vyvíjal zle. Doplatili sme na zbytočné vylúčenia, čo bolo kľúčové. Výsledok hovorí za všetko."
Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Do Skalice sme prišli uhrať dobrý výsledok. Vieme, že domáci majú mladé mužstvo, ktoré ak dá gól, vie byť nebezpečné. Ten prvý sme ale dali my a následne rozhodol sled ďalších presných zásahov. Stretnutie sme konečne dohrali s prehľadom, bez stresu a obáv o výsledok."


HC'05 B. Bystrica - HK Poprad 1:2 sn

Banská Bystrica 25. októbra (TASR) - Rohaté derby baranov a kamzíkov lákalo hlavne preto, že obe mužstvá bok po boku okupuju vrch tabuľky. Očakával sa dramatický hokej a hostia mali aj inšpiráciu navyše. Na domácom ľade prehrali predtým s rovnakým súperom vyhratý zápas, keď v tretej tretine inkasovali štyrikrát. V 23. minúte splodili akciu, aká diváka potešila, do konca presilovky chýbali štyri sekundy a Bartečko naservíroval Hvilovi puk ako na podnose. Jediný gól počas dvoch tretín však napovedal, že strelci oboch mužstiev prežívali hlbokú krízu. Prvý útok domácich, aj s Whiteom a Kudrnom, ktorí si odskočili zo Slovana pomôcť, šíril obavy, no ani táto elitná formácia s Hudecom na krídle sa nepresadila. V prvej tretine zaujali len dve príležitosti hostí, v 3. min Mlynčára, v 11-tej Krotáka, zo strany domácich sa nič mimoriadne neudialo, ba dokonca poriadne netrafili ani bránku. V strednej časti okrem gólu hra na oboch stranách nevybočila z priemeru, v 28. min však Block vo veľkej šanci mohol vyrovnať, Kostúr už ležal na ľade, no puk si nenašiel cestičku v spleti tiel.

Do pokojnejšieho zakončenia sa nedostali v 37. min Gapa s Bartečkom v prečíslení, v 40. min zasa domáci Róth namieril mimo, a tak na ukazovateli skóre neustále svietilo chudobné skóre s jediným gólom. Tretia tretina bola v znamení ofenzívy domácich, Block s Kudrnom sa snažili puk dotlačiť za chrbát Kostúra, popradský brankár však neustále odolával. V 47. min spálil obrovskú príležitosť hosťujúci Sýkora, s jeho nájazdom si Wiitman poradil, aj s jeho následnou dorážkou. Tréner Chudy poprehadzoval formácie v snahe otočiť zápas a aj tento logický ťah efekt nepriniesol. Necelé štyri minúty pred koncom vyniesli na nosidlách Lampera po zákroku Dindu, Bystričania mali výhodu presilovky až do konca, z bránky vyšiel aj Wiikman a 10 sekúnd pred koncom White vyrovnal. Do predĺženia si preniesli domáci ešte početnú prevahu o jedného hráča, ďalší gól však už nepadol a rozhodovali samostatné nájazdy, o ten víťazný sa postaral v 12-tom Kroták.
HC'05 B. Bystrica - HK Poprad 1:2 sn (0:0, 0:1, 1:0, -0:0, 0:1)
Góly:
60. White (Jaborník, Kafka) - 23. Hvila (Bartečko, Suchý), rozh. sam. nájazd Kroták. Rozhodcovia Stano - Šefčík, Výleta, vylúčení 3:2, navyše Dinda (Poprad) 5+DKZ za napadnutie zozadu, presilovky 1:1, v oslabení 0:0, zmeny: od 27. min bez Preisingera (B. Bystrica), 1709 divákov.

Hlasy po zápase
Richard Zedník, asistent trénera B. Bystrice:
"Poprad hral veľmi dobre, my sme za ním zaostávali, v súbojoch boli o krok vzadu. Hrali sme bezhlavo, chýbali sily, takže bod sme získali, Poprad si ten druhý zaslúžil."
Vladimír Turan, asistent trénera Popradu: "Začali sme podľa našich predstáv, domácich nepustili do tlaku. Hrali sme aktívne, aj zopár šancí sme si vytvorili. Viedli sme, v tretej tretine nám uškodilo vylúčenie, takmer sme dlhé oslabenie zvládli, škoda len, že v jeho závere sme inkasovali. Domáci nás obrali o jeden bodík, no zvíťazili sme zaslúžene."
Andrej Kudrna, útočník Banskej Bystrice: "Sme radi aj za jeden bod, náš výkon nebol z tých lepších. Vyrovnali sme úplne v závere, streľba nám nevychádza, trápime sa v koncovke, musíme pritlačiť v tréningu. V Slovane sa mi hrá dobre, v KHL je to rýchlejšie, jednoduchšie, zápas s Popradom mal však svoju úroveň."
Arne Kroták, autor rozhodujúceho samostatného nájazdu: "Nechceli sme otvoriť hru, dávali si pozor na nátlakovú hru súpera. Pred zápasom by sme dva body brali, mrzelo nás vyrovnanie súpera tesne pred koncom, aspoň, že sme boli v trestných strieľaniach lepší. Vynikli obaja brankára, hokej to nebol až taký pekný, no aspoň dramatický."


MsHK DOXXbet Žilina - HC Košice 1:3

Žilina 26. októbra (TASR) - V zápase vlani posledného tímu tabuľky s úradujúcim majstrom mal v prvej tretine prevahu favorit z Košíc. Jenčík ešte v úvode zblízka minul bránu, ale Bartánus sa v 5. minúte po samostatnom úniku nemýlil a hostia viedli. Ojedinelú možnosť domácich nepremenil Kubiš, ktorý zakončil len do Hylákovho betónu. V 13. minúte znovu unikol Bartánus, obrana Žiliny však bola tentoraz dôslednejšia a v rozhodujúcej chvíli súpera od puku odstavila.

V druhej tretine sa hra vyrovnala, Žilinčania začali hrať aktívnejšie a vypracovali si viacero šancí. V 25. minúte sa predral dopredu Štěpán Novotný a z uhla prekvapil Hyláka. O chvíľu neskôr mohli domáci dokonca vyhrávať, ale Procházka z bezprostrednej blízkosti zakončil z prvej len do hosťujúceho gólmana. V 32. minúte opäť zaváhala domáca obrana, Stupka sa rútil sám na Križana, ale ten dokázal jeho pokus vytesniť vedľa brány. Bol však faulovaný a v presilovej hre po presnej Jenčíkovej prihrávke nedal Hrnka Križanovi žiadnu šancu.

Hneď na začiatku tretej časti po tretíkrát v zápase unikol Bartánus, Križan jeho strelu dokázal vyraziť. Košičania sa v ďalšom priebehu duelu snažili hrať zo zabezpečenej obrany a domáci sa veľmi ťažko presadzovali. Nemali veľa šancí, Hylák musel byť v pozore iba zriedkavo. V 47. minúte si poradil so zakončením Dreslera. Domáci napriek snahe skórovať nedokázali, naopak Sojčík rovnú minútu pred sirénou uzavrel do prázdnej brány výsledok na 3:1. Košice získali ďalšie tri body a poistili si prvé miesto v tabuľke.
MsHK DOXXbet Žilina - HC Košice 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Góly:
25. Novotný (Kanko, Procházka) - 5. Bartánus (Sojčík, Jánošík), 33. Hrnka (Jenčík, Jánošík), 59. Sojčík (Češík). Rozhodovali: Bundil - Kacej, Stanzel, vylúčení: 3:1, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 981 divákov.

Hlasy po zápase
Martin Groma, asistent trénera Žiliny:
"V prvom rade ďakujem divákom, ktorí nám najmä ku koncu zápasu fandili a boli našou oporou. Úvod patril súperovi kvôli slabšiemu pohybu z našej strany. V ďalšom priebehu sme sa dokázali vyburcovať, zlepšili sme nasadenie. Boli sme však málo dôrazní smerom dopredu a bez striel na bránu sa bohužiaľ nedá zvíťaziť."
Anton Tomko, tréner Košíc: "Chlapci zobrali zápas vážne a vstúpili doň veľmi koncentrovane. Už v prvej tretine sme mohli premeniť šance a výsledok by bol lepší. V druhej časti súper pridal na dôraze a podarilo sa mu vyrovnať. Vnútornou silou sme bojovali s tým, že chceme zvíťaziť, čo sa nám nakoniec podarilo. Odvážame si cenné tri body."


MHC Mountfield Martin - Dukla Trenčín 2:3 po s.n.

Martin 26. októbra (TASR) - Negatívna séria hokejistov MHC Mountfield Martin pokračuje. Hráči klubu z Turca nedokázali zvíťaziť už v jedenástom zápase za sebou, keď v nedeľňajšom dueli 17. kola Tipsport extraligy 2014/2015 podľahli Dukle Trenčín 2:3 po nájazdoch. Ten rozhodujúce premenil Ondrej Mikula.

Stretnutie pred televíznymi kamerami začali lepšie domáci. Už v úvode vyskúšal Themár Konráda. Skóre sa prvýkrát menilo v 4. min, keď po vydarenej presilovke strelil vedúci gól Martina Galamboš. O 34 sekúnd však už bolo vyrovnané, keď zblízka poslal puk za chrbát Čecha skúsený Petrovický, ktorý sa najlepšie zorientoval pred martinskou bránkou. V ďalšom priebehu prvej tretiny mali prevahu domáci, ale v koncovke sa stále trápili. V 12. min stálo pri trenčianskom gólmanovi šťastie, keď Markovič trafil žŕdku Konrádovej bránky. Martin bol lepší, ale Trenčania sa dokázali ubrániť.

V druhej tretine hostia pridali, obe mužstvá príkladne bojovali a tak sa bolo na čo pozerať. V 21. min sa ocitol sám pred Čechom Gašparovič, ale gólman Martina sa nenechal prekvapiť. Potom mal viac z hry Trenčín, ale strelecky sa nepresadil. A tak sa tešili domáci, keď po peknej kombinácii Lukáša Klímu s Kolenom presne namieril Zucker. Domáci vzápätí akoby zabudli brániť a tak o 77 sekúnd Bokroš vyrovnal na 2:2. V 33. min mohli hostia otočiť výsledok, keď v presilovke po strele Novajovského puk po teči Petrovického skončil na žŕdke Čechovej bránky.

Na začiatku tretej tretiny unikol Gašparovič, ale samostatný nájazd nezvládol. Potom priniesla vzruch bitka Rusinu so Šišovským, po ktorej obaja inkasovali vyššie tresty. Bojovalo sa o každý puk, hostia boli nebezpečnejší. V 53. min v súboji Komínka s Čechom bol úspešnejší martinský brankár. V závere tretej tretiny domáci hráči "odpadli" a potom to bol súboj brankára Čecha s útočníkmi Dukly. V 56. min si poradil s tutovkou Stantiena, v 57. min zachránil po šanci Fila a v 59. min na ňom vo veľkej šanci stroskotal Gašparovič. Gól tak už nepadol, prišlo na rad predĺženie. Aj v ňom boli hostia lepší, ale strelecky sa nepresadili. V samostatných nájazdoch rozhodol o víťazstve Trenčína Mikula v piatej sérii.
MHC Mountfield Martin - Dukla Trenčín 2:3 pp a sn (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0, 0:1)
Góly:
4. Galamboš (Varga. Markovič), 28. Zucker (Kolena, Klíma) - 4. Petrovický (Bokroš, Šišovský), 29. Bokroš (Hlinka), rozhodujúci nájazd Mikula. Rozhodovali: Jonák - M. Smrek, Gajan, vylúčení 4:7, navyše Zucker 10 min za nešportové správanie, Rusina 5+10+DKZ údery - Šišovský 5+DKZ za údery, presilovky 1:0, oslabenia 0:0, 1500 divákov.

Hlasy po zápase
Jaroslav Török, tréner Martina:
"Nastúpili sme bez troch štandardných obrancov, ktorí nám veľmi chýbali a záver sme dohrávali len s dvoma obranami. Videli sme bojovné a takticky vedené stretnutie. Myslím si, že remíza v riadnom hracom čase je spravodlivá. Napriek tomu, že sme prehrali v samostatných nájazdoch, chlapcom musím poďakovať za predvedený výkon. Veľmi nás mrzí zranenie Galamboša, ktorý má zlomenú čeľusť."
Branislav Jánoš, asistent trénera Trenčína: "Prišli sme hrať zo zabezpečenej obrany a spoliehať sa na brejky a presilovky. Začiatok zápasu nám síce ušiel, ale od 10. minúty sme sa zlepšili, hrali sme dobre, obetavo, ale doplácame na nepremenené šance. Aj keď sme mali v záverečnej desaťminútovke štyri tutovky, nakoniec sme s predvedenou hrou i dvoma bodmi spokojní."