Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Nitra deklasovala Banskú Bystricu 8:2, Skalica doma vyškolila Košice

Brankár Nitry Vlastmil Lakosil v zápase 42. kola hokejovej Tipsport extraligy medzi HK Nitra a HC´05 Banská Bystrica 18. januára 2015 v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Hokejová extraliga pokračovala dnes zápasmi 42. kola.


Nitra 18. januára (TASR) - Stretnutie, v ktorom sa na úvodné vhadzovanie postavili dvaja majstri sveta Stümpel a Handzuš, začalo zostra, keď už v 37. sekunde šli domáci do vedenia. Po buly vystrelil na bránu hostí ďalší svetový šampión Milo a Štefanka už len doklepol puk za čiaru. Po 189 sekundách bolo vyrovnané, Hudec poslal od mantinelu puk Handzušovi a ten spomedzi kruhov švihom prestrelil Lakosila. V 12. minúte šla Nitra opäť do vedenia, Stümpel v presilovej hre ponúkol puk Slovákovi a ten bombou vyhnal Košarišťana z bránky hostí. Už o dve minúty však inkasoval aj ďalší brankár "baranov" Wiikman, Stümpel poslal dopredu Henricha Ručkaya, ktorý sa prehnal obranou hostí a pomedzi Švédove betóny skóroval. O 46 sekúnd dosiahli hostia kontaktný gól, Kafka sa v útočnom pásme zbavil protihráča a strelou švihom znížil - 3:2.

V druhej tretine jednoznačne dominovali domáci hráči, v 22. minúte využil presilovku Mezei strelou od modrej čiary. V 25. minúte sa po sérii prihrávok dostal puk k Henrichovi Ručkayovi a ten namieril presne. Ten istý hráč dosiahol o dve minúty hetrik, keď po skvelej prihrávke Stümpela prekonal banskobystrického brankára - 6:2.

V tretej časti stretnutia síce hostia vykorčuľovali na ľad so snahou zachrániť, čo sa dá, no v 53. minúte nastrelil puk pred bránku Mezei a Štefanka ho tečoval do siete. Napokon v 58. minúte stanovil výsledok na 8:2 domáci Bajtek.
HK Nitra - HC'05 Banská Bystrica 8:2 (3:2, 3:0, 2:0)
Góly:
1. Štefanka (Milo), 12. Slovák (Stümpel, Ordzovenský), 14. H. Ručkay (Stümpel), 22. Mezei (Tománek, Lelkeš), 25. H. Ručkay (Slovák, Stümpel), 27. H. Ručkay (Stümpel, Ordzovenský), 53. Štefanka (Mezei, Lelkeš), 59. Bajtek (L. Novák) - 3. Handzuš (Kadura, Hudec), 15. Kafka. Rozhodovali: Oskirko (Rus.), Baluška - Stanzel, Výleta, zmeny: od 12. min Wiikman za Košarišťana (B. Bystrica), vylúčení: 4:6, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, 3190 divákov

Hlasy po zápase
Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry:
"Odohrali sme výborný zápas proti výbornému súperovi vo skvelej atmosfére. Celý zápas sme vyhrávali, mali sme hru pod kontrolou, bodaj by bolo viac takých stretnutí."
Miroslav Chudý, tréner B. Bystrice: "Dnes sme nemali svoj deň. Myslím, že zápas sa rozhodol v presilových hrách, kde nám Nitra odskočila, a potom sme už nedokázali odpovedať. Je to úplne zaslúžené víťazstvo Nitry."


Hokej: HKM Zvolen - Dukla Trenčín 3:0


Zvolen 18. januára (TASR) - Lepšie začali domáci a prvú vážnejšiu príležitosť bekhendom zahodil v 3. minúte Škvaridlo. Domáci boli naďalej aktívnejší a skóre otvoril sólom cez celé klzisko Martin Ďaloga. V 10. minúte v presilovke hostí mohol vyrovnať Hossa, ale Šimkov betón bol rýchlejší. Na druhej strane sa sám medzi kruhmi ocitol Sloboda, švihom napálil iba do Konráda. V 14. minúte hrali domáci presilovku a nebezpečná Hraškova strela skoro prepadla Konrádovi za chrbát. Hostia opäť pohrozili v 18. minúte a opäť v presilovke, ale Razingar s Hossom opäť nepochodili.

Na snímke sprava Martin Ďaloga (Zvolen) strieľa prvý gól zápasu brankárovi Trenčína Branislavovi Konrádovi (druhý zľava) v zápase 42. kola slovenskej hokejovej Tipsport extraligy HKm ZVolen - HK Dukla Trenčín, 18. januára 2015 vo Zvolene.
Foto: TASR/Branislav Račko
Druhá tretina začala veľmi rozpačito na oboch stranách. Zo začiatku videli diváci len málo hokejovej krásy. Za šancu možno považovať až strelu Lintnera z 26. minúty, tá však tesne minula domácu bránku. V 32.minúte sa veľmi nešetrným zákrokom prezentoval Michal Hlinka, ktorý vyústil až do šarvátky pred trenčianskou striedačkou. Domáci po nej hrali presilovku, no paradoxne mohli inkasovať, Melichárek však svoj samostatný nájazd zahodil. Z následného protiútoku sa domácim podarilo presilovku využiť, keď peknú Pokovičovu prihrávku využil Sloboda. Hostia naďalej hrozili iba v presilovkách a domáci im ich ponúkali ako na bežiacom páse.

Tretiu tretinu začali lepšie Zvolenčania, keď v 42. minúte pri avizovanom vylúčení hrali domáci o jedného hráča viac a na tretí pokus dostal puk do siete L. Jurík - 3:0. O dve minútky mohol pridať ďalší gól Podkonický, no puk po ľade mieril tesne vedľa. V ďalšom priebehu domáci kontrolovali zápas a šancí veľa nepribúdalo. Hostia pôsobili na ľade dosť unaveným dojmom a boli Zvolenu odovzdaným súperom. Domáci v súboji o 5. priečku zaslúžene zvíťazili a domáci brankár Šimko si tak pripísal tretie čisté konto.
HKM Zvolen - Dukla Trenčín 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Góly:
6. Ďaloga (Pichnarčík), 33. Sloboda (Pokovič), 42. Jurík (Sloboda, Hraško). Rozhodovali: Štefik, Kacej - Tvrdoň, Mihálik, vylúčení: 8:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1395 divákov

Hlasy po zápase
Josef Turek, tréner Zvolena:
"Tento zápas nám vyšiel. Musím hráčov pochváliť, podali veľmi dobrý výkon. Dobre sme sa pohybovali, dobre sme korčuľovali. Hrali sme hlavne tímovo a zodpovedne zozadu. V šanciach zo strany Trenčína, ktoré volali po góle, nás výborne podržal Marek Šimko."
Branislav Jánoš, asistent trénera Trenčína: "Prišli sme sem s inými úmyslami, bohužiaľ, náš výkon tomu nezodpovedal. Zvolen bol rýchlejší, vyhrával osobné súboje. Po všetkých stránkach bol dnes lepším tímom a chcel by som mu pogratulovať k výsledku."


HK 36 Hant Skalica - HC Košice 6:3

Skalica 18. januára (TASR) - Prvú gólovú šancu zápasu mal vo 4. minúte na prekvapenie štvrtý skalický útok, no ani Lantoš, ani Chylo nemali pred Melicherčíkom presnú mušku. O štyri minúty neskôr po individuálnej akcii chcel Romančíka prekvapiť Bondra, no nepodarilo sa mu to. Hral sa rýchly hokej, oba tímy sa snažili o kombinačnú rýchlu hru. Dobrú šancu zahodil v 12. minúte hosťujúci Sojčík. Následne hrali hostia v oslabení, no po chybe Gründlinga unikol Rachůnek a presnou strelou poslal hostí do vedenia.

V 21. minúte prenikol pred Romančíka Bartoš, jeho bekhendové zakončenie skončilo len v lapačke domáceho brankára. V tejto časti zápasu sa viac bojovalo ako hralo, pribudlo aj viac fyzických súbojov o puk. O vyrovnanie sa strelou od modrej postaral Vaškovič, keď tečoval strelu Baráka. Po zaváhaní domácej obrany v 34. minúte na 2:1 pre hostí upravil Hinďoš, no následne sa dostal do úniku Bezúch a peknou strelou pod hornú žŕdku vyrovnal skóre. V 37. minúte faulovali obrancovia hostí unikajúceho Komínka, ktorý premenil nariadené trestné strieľanie presnou strelou do horného rohu Melicherčíkovej bránky.

V 42. minúte hrali hostia presilovku pri vylúčení Drtinu, výhodu však nevyužili a priebeh zápasu vôbec nepripomínal duel prvého s posledným. Domáci ideálne eliminovali skúsenosť a hráčsku kvalitu hostí. V 48. minúte na 4:2 zvýšil Školiak, ktorý tečoval Nechalu strelu od modrej. Následne sa domácou obranou predral hosťujúci Lapšanský a v páde znížil. Dvojgólové vedenie prinavrátil Záhorákom Jurík, keď zblízka premenil nezištnú prihrávku Štumpfa. Skóre do prázdnej bránky uzavrel Stloukal.
HK 36 Hant Skalica - HC Košice 6:3 (0:1, 3:1, 3:1)
Góly:
32. Vaškovič (Barák, Stloukal), 35. Bezúch, 37. Komínek (tr. strieľanie), 48. Školiak (Nechala), 51. Jurík (Bezúch, Štumpf), 60. Stloukal (Komínek, Vaškovič) - 16. Rachůnek, 34. Hinďoš (Štrbák, Bondra), 50. Lapšanský (Šeda). Rozhodovali: Bundil, J. Konc - Orolin, Tvrdoň, vylúčení: 2:1, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 1022 divákov

Hlasy po zápase
Štefan Mega, tréner Skalice:
"Očakávali sme od Košíc útočný hokej, čo sa aj potvrdilo. Inkasovali sme pri vlastnej presilovke, po prvej tretine sme prehrávali, ale mužstvo sa nezlomilo. Priklonilo sa k nám aj šťastie, chlapci zaslúžene vyhrali po stopercentnom tímovom výkone."
Anton Tomko, tréner Košíc: "Aj v dnešnom zápase sa ukázalo, čo je našou slabinou v poslednou období, a síce koncovka. Do 10. minúty sme mohli viesť 3:0, namiesto toho Skalica bojovným výkonom otočila skóre. Hralo sa prakticky na jednu bránku. Domáci využili každé jedno naše zaváhanie na strelenie gólu."


HK Poprad - ŠHK 37 Piešťany 4:3 pp

Poprad 18. januára (TASR) - Poprad sa od úvodu snažil tvoriť hru, boli to však hostia, ktorí znenazdajky skórovali ako prví. Holovič vyhral buly v útočnom pásme, Klempa posunul Kotaškovi a piešťanský bek od modrej otvoril skóre – 0:1. Poprad mohol vyrovnať vo vlastnom oslabení, keď skvelo unikol obranca Suchý, aj neskôr však opäť čaroval brankár Rybár, keď naňho mieril puk po trase Sýkora – Bartečko. Vzápätí po zbytočnom faule Sýkoru hrali hostia presilovku a na 2:0 zvýšil Šedivý.

Piešťanci začali hrať priveľmi pasívne a druhú tretinu tak mali plne v rukách domáci hokejisti. V jej úvode Kasík vysunul Takáča, ktorého koncovku zmaril nedovolený zákrok piešťanských obrancov. Takáč z nariadeného trestného strieľania skóroval a znížil na 1:2. "Kamzíci" mali aj ďalšie šance a mohli vyrovnať, do prestávky sa im to však nepodarilo.

Piešťany stratili všetky tromfy z rúk v 44. min stretnutia. Najskôr v presilovke od modrej vyrovnal Sýkora a o 35 sekúnd neskôr Krotákovu strelu dorazil do siete Fabian. Tretím gólom prvý raz poslal Podtatrancov do vedenia. Piešťany chceli niečo s výsledkom urobiť, situáciu si však komplikovali zbytočnými vylúčeniami. Vyrovnanie prišlo doslova v hodine dvanástej, 30 sekúnd pred treťou sirénou dorazil puk za Kostúrov chrbát Kutálek.

Popradčania predsa však strhli vedenie na svoju stranu, keď v predĺžení rozhodol strelou od modrej Suchý.
HK Poprad - ŠHK 37 Piešťany 4:3 pp (0:2, 1:0, 2:1 - 1:0)
Góly:
22. Takáč (tr. strieľanie), 44. Sýkora (Suchý), 44. Fabian (Kroták), 63. Suchý (Kasík) - 13. Kotaška (Klempa, Holovič), 19. Šedivý (Kotaška, Klempa), 60. Kutálek (Stupka, Leppänen). Rozhodovali: Lauff, Gajan - Jobbágy, Martinko, vylúčení: 6:10 navyše Paukovček (Poprad) 10+DKZ za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1379 divákov

Hlasy po zápase
Vladimír Turan, asistent trénera Popradu:
"Sme smutní, že v posledných sekundách sme stratili bod navyše. Škoda, že v presilovkách sme nedali ešte jeden gól, mohli sme rozhodnúť už v riadnom hracom čase."
Leo Gudas, tréner Piešťan: "Bod je pre nás proti silnému tímu cenný. Mali sme zápas dobre rozohraný, no mali sme veľa zbytočných vylúčení, ktoré nás spomaľovali."


MsHK DOXXbet Žilina - MHC Mountfield Martin 4:2

Žilina 18. januára (TASR) - Pred takmer plnými tribúnami žilinskej arény začali aktívnejšie domáci hokejisti, no postupne sa hra vyrovnala. O prvú vážnejšiu šancu sa postaral v 5. minúte hosťujúci Galamboš, ktorý sa natlačil pred Cibuľu, ale brankára domácich neprekonal. V 10. minúte sa do strely od modrej čiary oprel žilinský obranca Hudec, Dzubina so šťastím kryl jeho pokus. V 14. minúte predviedol parádnu individuálnu akciu žilinský forvard Kanko, ktorý vyzvŕtal celú obranu MHC, ale Dzubina predviedol ďalší výborný zákrok. V závere úvodnej tretiny ešte Žiliny nevyužila polminútovú presilovú hru o dvoch hráčov.

Aj do druhej tretiny vstúpili aktívnejšie hokejisti Žiliny, ktorých hnalo dopredu fantastické publikum. V 26. minúte však pohrozili hostia, pretože Zucker ostal sám pred Cibuľom, ale brankár "vlkov" puk reflexívne skryl do lapačky. Tlak domácich pokračoval, v 29. minúte neuspel zoči voči Dzubinovi Bobček a o dve minúty neskôr nepochodil ani Valášek. V 34. minúte inkasoval domáci obranca Stanislav Hudec trest 5+DKZ a hostia poriadne zatlačili Žilinu v obrannom pásme. V závere tretiny putovali na lavicu hanby dvaja hráči hostí a 5 sekúnd pred klaksónom namieril presne do vinkla žilinský Milan Procházka.

Záverečnú tretinu začali domáci presilovou hrou a hneď ju aj využili. Demel našiel Drevenáka, ktorý si počkal na pohyb Dzubinu a zvýšil vedenie Žiliny na 2:0. Následne hostia ožili a vypracovali si viacero šancí, no proti bol bezchybne chytajúci Igor Cibuľa. V 46. minúte však už brankár Žiliny kapituloval, pretože Markovič nabil Michalovi Važanovi, ktorý mieril chirurgicky presne. V 50. minúte sa dostal do úniku žilinský Marek Uram, no strelou švihom puk poslal len tesne nad bránku hostí. Platilo však známe pravidlo nedáš – dostaneš, už o minútu neskôr sa k puku po chybe obrany dostal hosťujúci Lotyš Podzinš a strelou spoza obrancu vyrovnal na 2:2. V 54. minúte fauloval Smrek v úniku Krajčiho a ten nariadené trestné strieľanie premenil s prehľadom na vedenie Žiliny v pomere 3:2. V 60. minúte sa dostal k puku Tomáš Demel a do prázdnej bránky hostí pečatil konečný stav na 4:2.
MsHK DOXXbet Žilina - MHC Mountfield Martin 4:2 (0:0, 1:0, 3:2)
Góly:
40. Procházka (Dresler), 41. Drevenák (Demel), 54. Krajči (tr. strieľanie), 60. Demel (Dresler) - 46. Važan (Markovič, Galanboš), 51. Podzinš. Rozhodovali: D. Konc, Müllner - Junek, Šefčík, vylúčenia: 3:6, navyše S. Hudec (Žilina) 5+DKZ za kopnutie, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 3502 divákov

Hlasy po zápase
Martin Groma, asistent trénera Žiliny:
"Derby pred výbornou diváckou kulisou, hral sa pomerne kvalitný hokej. Chcem poďakovať mojim hráčom za predvedený výkon a samozrejme i divákom za fantastickú podporu."
Jaroslav Török, tréner Martina: "Mrzí ma, že za stavu 2:2 sme urobili systémovú chybu. Na druhej strane musím chlapcov pochváliť, že za stavu 0:2 sa nevzdali a bojovali. Pre nás je to tretia prehra v poradí, musíme sa otriasť a ísť ďalej."