Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

Hokejové Nové Zámky posilnil český útočník Nejezchleb

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Branislav Račko

Ten uplynulé dve sezóny pôsobil v Litvínove, pre zranenie však odohral iba 33 zápasov, v ktorých nazbieral 13 bodov za sedem gólov a šesť asistencií.

Nové Zámky 12. septembra (TASR) - Vedenie tipsportligového klubu HC Mikron Nové Zámky sa dohodlo na ročnej zmluve s českým krídelníkom Richardom Nejezchlebom. Ten uplynulé dve sezóny pôsobil v Litvínove, pre zranenie však odohral iba 33 zápasov, v ktorých nazbieral 13 bodov za sedem gólov a šesť asistencií.

Nejezchleb pravidelne reprezentoval Česko v mládežníckych kategóriách a v roku 2014 si ho v drafte zo 122. pozície vybrali zástupcovia New York Rangers, v NHL si však nezahral.

"Po sezóne som zvažoval viacero alternatív, či zostať v českej extralige alebo ísť do 1. ligy s ambíciami na postup, či ísť na Slovensko alebo sa vrátiť naspäť do Severnej Ameriky. Odmietol som možnosť na návrat do ECHL, kde mi zmluvu ponúklo Orlando. Taktiež bola v riešení AHL s Torontom Marlies, no musel by som čakať dlhší čas a to už som nechcel. Po dvojročnom pôsobení v Česku, kde som aj vinou zranení prišiel o väčšiu časť ročníka, chcem tento rok odohrať kompletnú sezónu v mužstve, ktoré mi dá jasnú rolu. Pán tréner Jančuška mi ju dal a prejavil o mňa veľký záujem. Viem, že v minulosti tu neboli najlepšie výsledky a vymenilo sa množstvo hráčov a trénerov. Terajšia vízia pánov Suchardu a Jančušku, ktorí chcú v priebehu troch rokov koncepčne postaviť mužstvo, s ktorým chcú bojovať o titul, ma zaujala. Bude to výzva aj pre mňa. Prešiel som si už súpisku, kde som videl kvalitných hráčov," uviedol Nejezchleb.