Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Tipsport Liga

Rapáča mrzí prístup niektorých jednotlivcov: Baráž nie je zábava

Na archívnej fotografii Richard Rapáč ešte v drese Popradu. Foto: TASR

Liptáci vedeli, že hrať otvorenú partiu by sa na košickom ľade nevyplatilo. Preto bola dôležitá defenzíva, taktika založená na pozornom bránení vyústila do zisku jedného bodu.

Liptovský Mikuláš 31. januára (TASR) - Síce s cenným bodom za prehru po predĺžení, ale zároveň nespokojní boli po prehre (1:2 po predĺžení) v Košiciach hokejisti Liptovského Mikuláša. Taktickým výkonom podporeným pevnou defenzívou nedovolili domácim viac ako jeden gól, no trúfali si na lepší výsledok, než dosiahli. V čase, keď im do konca základnej časti zostáva odohrať dvanásť zápasov, sú v zóne barážového ohrozenia a uvedomujú si nutnosť získavať body.

Liptáci vedeli, že hrať otvorenú partiu by sa na košickom ľade nevyplatilo. Preto bola dôležitá defenzíva, taktika založená na pozornom bránení vyústila do zisku jedného bodu. Hosťom ho zaistila remíza 1:1 v riadnom hracom čase. Druhý bod získali domáci, o ktorých víťazstve rozhodol v predĺžení David Pacan.

"Košičania môžu byť radi za toto víťazstvo, lebo sme im ho darovali. Obrovské hrubé chyby, ktoré sme spravili, sa na tejto úrovni nesmú stávať. Bojujeme, stojí nás to obrovské množstvo síl, ale po zápase cítime smútok. Body, ktoré nám unikajú, nás môžu posunúť do baráže a určite ju nechceme hrať," poznamenal útočník Richard Rapáč, ktorý dosiahol jediný strelecký úspech svojho tímu, no gól by rád vymenil za viac bodov do tipsportligovej tabuľky. "Nechali sme na ľade všetko. Je mi ľúto, že niektorí jednotlivci k tomu pristupujú tak, ako pristupujú. Hrať baráž však nie je zábava. My sa teraz nepozeráme na tímy okolo nás ako Nové Zámky či Žilina. Jednoducho nesmieme strácať body trebárs v Detve ako v minulom zápase. Vtedy mi bolo priam do plaču. Po víťazstve nad Zvolenom sme si asi mysleli, že hráči Detvy sa zdolajú sami. Tak to však nefunguje," dodal Rapáč.

Košičan Dudáš: Pacan je pomalý ako ja, rozumieme si


Gól, ktorý rozhodol o víťazstve Košíc, pripravil netradičný prihrávkový dispečer Martin Dudáš, ktorý vtipne glosoval spoluprácu s Davidom Pacanom.

Keď pred 2,5 rokom prišiel Dudáš do košického tímu, nebol pre novinárov príliš vďačným respondentom. Na otázky odpovedal stručne, pred mikrofónmi nebol vo svojej koži. Časom sa však vyprofiloval na vyhľadávanú persónu pozápasových hodnotení. Potvrdil to aj po zápase s Liptovským Mikulášom.

V ňom pripravil víťazný gól, keď po prieniku do útočného pásma "načapoval" ideálnu prihrávku Pacanovi, ktorý rozhodol. "Ja som to chcel zaviezť do útočného pásma a najmä som sa snažil, aby mi puk neodskočil a aby oni nešli sami na bránku. Našťastie tam bol David, ktorý je rovnako pomalý ako ja. My si v tej rýchlosti rozumieme a vyšlo to na pekný gól," poznamenal 30-ročný obranca.

Aj tretí domáci zápas Košičanov proti Liptákom sa v riadnom hracom čase skončil remízou. Podobne ako v predchádzajúcich dvoch, ani tentoraz to nebolo divácky atraktívne stretnutie, skôr boj domácich s defenzívou súpera: "Liptáci prišli s taktikou. Hrali až nad mieru obetavo, klobúk dolu pred nimi. Mali sme šance, ale oni do toho skákali po hlave. Za tú obetavosť si asi bod zaslúžili. Rozumiem, že naši fanúšikovia možno nebudú s takýmto výsledkom spokojní, a ani my nie sme nadšení, že nemáme tri body. Ale aj tak to chodí. Myslím si, že oni v utorok spravili pre bod maximum."

Košičania potvrdili, že proti tímom s defenzívnou taktikou sa im nehrá ľahko, a ak odpor súpera nezlomia rýchlymi gólmi, prichádza trápenie. "To je dlhodobo známe. Viaceré tímy takto zaparkujú autobus a čakajú na naše chyby. Doma sa snažíme tvoriť a víťaziť, aby sme bavili divákov," uviedol Dudáš.