Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Košice zvíťazili štvrtom zápase play off Tipsport Ligy nad Popradom

Na snímke Daniel Brejčák (Poprad) a Ladislav Nagy (Košice) počas štvrtého zápasu štvrťfinále play off hokejovej Tipsport ligy HK Poprad - HC Košice v Poprade 16. marca 2019. Foto: FOTO TASR - Oliver Ondráš

Košičania si po piatkovej prehre najrýchlejší možný koniec v play off nepripúšťali a vo štvrtom zápase série pripravili pre domácich kamzíkov studenú sprchu hneď v prvej tretine.

Michalovce 16. marca (TASR) - Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v treťom zápase baráže o účasť v Tipsport lige nad MsHK Žilina 3:2 po predĺžení a znížili stav série na 1:2. Prvoligista v zápase prehrával 0:2, napokon však jeho dokonalý obrat zavŕšil v predĺžení Jakub Linet. Štvrtý zápas je na programe v nedeľu 17. marca od 17.30 h opäť v Michalovciach.

Hokejisti HK Nitra vyhrali vo štvrtom zápase štvrťfinále play off Tipsport Ligy na ľade HK Dukla Trenčín 4:1 a sériu hranú na štyri víťazstvá vyrovnali na 2:2. Piaty zápas je na programe v pondelok 18. marca o 18.00 h v Nitre.

Hokejisti HC Košice vyhrali vo štvrtom zápase štvrťfinále play off Tipsport Ligy nad domácim HK Poprad 5:1 a stav série hranej na štyri víťazstvá upravili na 1:3. Piaty zápas je na programe v pondelok 18. marca o 18.00 h v Košiciach.


HK Dukla Ingema Michalovce - MsHK DOXXbet Žilina 3:2 po predĺž. (0:2, 2:0, 0:0 - 1:0)

Góly: 22. Giľák (Róth, Kolba), 36. Hamráček (Toma, Novický), 64. Linet (Bojko, Valečko) - 13. Jenčík (Hvila, Húževka), 20. Huna (Hvila, Jenčík). Rozhodovali: Orolin, Valach - Rojík, Šoltés, vylúčení: 4:6 na 2 min., navyše Mašlonka (Mich.) 10 min OT za napadn. hlavy a krku, Ručkay (Žil.) 10 min. OT za nešp. správanie, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0.


Domáci nastúpili do zápasu s cieľom znížiť stav série, ale v prvej tretine boli aktívnejší Žilinčania. Tí hrali v úvodnom dejstve dve presilovky a v oboch skórovali. V 13. minúte Hvila pripravil gólovú pozíciu Jenčíkovi, ktorý otvoril skóre. Na 0:2 upravil Huna, ktorý skóroval takmer zároveň s klaksónom prvej tretiny.

Michalovčania v druhej časti zvýšili aktivitu, od 23. sekundy hrali presilovku a v nej Giľák prepasíroval puk za Fučíka - 1:2. Diváci ožili, domáci si následne vybojovali dve ďalšie presilovky a vylúčenie Ručkaya v 36. minúte potrestal Hamráček, ktorý skóroval po individuálnej akcii. Nabudení Michalovčania mali do konca druhej časti viac z hry, ďalší gólový úspech v nej však nepridali.

Tretia tretina priniesla taktickú bitku, v ktorej mohli oba tímy skórovať z presiloviek, ale stav sa nezmenil.

Domáci hráči dokonali obrat v predĺžení. V 64. minúte sa po strele Bojka ideálne zorientoval Linet, ktorý dorazil puk za Fučíka.


HK Dukla Trenčín – HK Nitra 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)

Góly: 56. Bartovič (Radivojevič, Krejči) - 2. Buček (Bortňák), 12. Rapáč (Čaládi), 34. Blackwater (Hrušík), 57. Rapáč. Rozhodovali: Baluška, Štefík – Výleta, Synak, vylúčení: 4:8, navyše: Švec 10 minút za nešportové správanie sa - Blackwater 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, Versteeg 10 minút za napadnutie hlavy a krku, Korím 10 minút za nešportové správanie sa, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:2, 6150 divákov (vypredané)

Trenčín: Valent – Krejčí, Rýgl, Frühauf, Cebák, Gula, Bokroš, Bohunický – Sojčík, Ölvecký, Radivojevič – Pardavý ml., Radjenovic, Bartovič – Mikula, J.Švec, T.Varga – D.Hudec, R.Dlouhý, Michal Hlinka – Špankovič

Nitra: Šimboch – McCormack, Mezei, Korím, Pupák, Versteeg, Rais, A.Sloboda – Lantoši, M.Slovák, Blackwater – Majdan, Kerbashian, Scheidl – B.Rapáč, Bortňák, Buček – Čaládi, Šiška, Hrušík – Pätoprstý



Už po pár sekundách mala Dukla výhodu prvej presilovej hry, no vôbec ju nezvládla. Do úniku sa dostal Bortňák. Jeho strelu Valent vyrazil, no na dorážku Bučeka už bol prikrátky. Trenčania pôsobili odovzdaným dojmom a druhý gólový trest prišiel v 12. minúte. Rapáč sa dostal k odrazenému puku na ľavom kruhu. Jeho pohotová strela znamenala dvojgólové vedenie Corgoňov.

Následne sa domáci nedokázali dostať do zápasu a na začiatku druhej tretiny mohli inkasovať opäť. Lantoši sa predral medzi obrancov, šiel sám na Valenta, avšak úspešný nebol. Hostia pôsobili oveľa lepším dojmom ako v piatok a na začiatku druhej polovice stretnutia udreli po tretí raz. Pri zvýšenom tlaku Trenčína sa Nitre naskytol brejk. Obrancovia sa venovali jedinému hráčovi a nikým nekrytý Blackwater švihom trafil pravý horný roh bránky.

Dukla sa v záverečnej dvadsaťminútovke snažila dostať do zápasu, ale vôbec sa jej to nedarilo, čo len demonštrovala štvorminútová presilová hra, keď poriadne neohrozili Šimbocha. V 51. minúte volala po góle tutovka Pardavého. Úspešný následne nebol v dorážke ani Špankovič, keď puk z opustenej bránky vyrazil kľačiaci Versteeg. Čestný úspech Trenčína napokon v 56. minúte zaznamenal v presilovej hre Bartovič, ktorý po krížnej prihrávke Radivojeviča prestrelil gólmana Nitry. Dukla sa odhodlala k odvolaniu brankára, no inkasovala štvrtý gól z hokejky Rapáča.

Hlasy:
Peter Oremus, tréner Trenčína: "V prvej tretine sme nehrali podľa našich predstáv, čo v konečnom dôsledku rozhodlo o osude zápasu. Druhá a tretia časť zápasu už bola z našej strany výborná, strelený gól však prišiel príliš neskoro. Musíme nadviazať na výkony z tejto fázy zápasu a takýmto spôsobom sa prezentovať aj v ďalšom priebehu série."

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Tak ako predchádzajúci zápasu skončil, tak sa tento ďalší začal odvíjať. Dostávali sme súpera pod tlak a nakoniec sme dokázali zaslúžene zvíťaziť. Tie prvky hry, ktoré sme ukázali však musíme predvádzať celých šesťdesiat minút, aby sme boli v ďalších súbojoch úspešní."


Na snímke mladý fanúšik Popradu počas štvrtého zápasu štvrťfinále play off hokejovej Tipsport ligy HK Poprad - HC Košice v Poprade 16. marca 2019.
Foto: FOTO TASR - Oliver Ondráš


HK Poprad - HC Košice 1:5 (0:4, 0:1, 1:0)

Góly: 52. Mlynarovič (Svitana, Bondra) – 7. Pulli (Sýkora), 8. Haščák (Sýkora, Pulli), 14. Haščák (Šerbatov, Ignatuškin), 18. Nagy (Spilar, Galamboš), 40. Sýkora (Pulli, Haščák). Rozhodovali: Novák, Fridrich – Gajan, Smrek, vylúčení: 9:8, navyše: Ťavoda 5+DKZ za bitku - Sýkora 10 minút za napadnutie hlavy a krku, Dudáš 5+DKZ za hrubosť, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:0, 4323 diávkov (vypredané)

/stav série: 3:1/

Poprad: Vošvrda (14. Nechvátal) – Miner, Brejčák, Karalahti, Petran, Erving, Salija, Ťavoda – Bondra, Mlynarovič, Svitana – Takáč, Zagrapan, Buzzeo – Miller, Heizer, Paločko – Abdul, Paukovček, Belluš

Košice: Laco – Slovák, Koch, Šedivý, Dudáš, Čížek, Pulli, Derliuk – Spilar, Suja, Nagy – Sýkora, Brophey, Hričina – Šerbatov, Ignatuškin, Haščák – Jokeľ, Galamboš, Klíma – Petráš



Košičania si po piatkovej prehre najrýchlejší možný koniec v play off nepripúšťali a vo štvrtom zápase série pripravili pre domácich "kamzíkov" studenú sprchu hneď v prvej tretine. Tú domáci začali veľmi zle. Už v úvodných minútach sa vyfaulovali do trojice. "Oceliari" dlhú presilovku 5 na 3 ale nedokázali využiť. Trestali až štvorminútové vylúčenie Buzzea. Najprv skončilo v sieti Pulliho nahodenie, aby počas plynutia druhého dvojminútového trestu poslal Košice do dvojgólového vedenia Haščák. Rovnaký hráč sa presadil aj v 14. minúte, keď do siete poslal puk z milimetrovej prihrávky od Šerbatova. Domáca lavička reagovala výmenou brankárov, Vošvrdu nahradil Nechvátal. Ten sa v bránke poriadne nestihol ani rozcvičiť a hostia viedli už o štyri góly. V 18. minúte totiž namieril pod hornú žrď Ladislav Nagy.

Druhá tretina sa poriadne natiahla. Už v 21. minúte totiž po zrážke Millera so Slovákom nevydržalo plexisklo a nastala jeho výmena. Hostia Popradčanov k ničomu nepustili a naopak udreli gólom do šatne. Na zdrvujúcich 0:5 zvýšil v 40. minúte počas presilovej hry, keď domáci predtým hrali v šestici, presnou strelou Ján Sýkora.

V tretej tretine sa zápas už len dohrával, Košice kontrolovali jej priebeh. Zvýšenie vedenia mal na hokejku Suja, ale Nechvátal ho vychytal. Záverečné minúty boli už len o tom, či si brankár "oceliarov" Ján Laco udrží čisté konto. Radosť z nuly mu v 52. minúte zmaril Mlynarovič - 1:5. Samotný záver duelu okorenila šarvátka, ktorej hlavnými aktérmi boli domáci obranca Ťavoda a hosťujúci Dudáš. Hostia odvrátili najrýchlejší postup "kamzíkov" a séria sa sťahuje do Košíc, kde bude v pondelok pokračovať piatym zápasom.

Hlasy:

Roman Stantien, tréner HK Poprad: "My sme si zápas prehrali už v prvých 10 minútach, keď sme osem minút hrali v oslabení. Proti takému kvalitnému mužstvu ako Košice si to nemôžeme dovoliť, čo sa nám aj kruto vypomstilo. Tretia tretina nám vyšla, ukázali sme, že vieme hrať s Košicami vyrovnanú partiu. Ideme ďalej, séria pokračuje. Stále v nej vedieme 3:1 na zápasy. V pondelok sa vidíme v Košiciach."

Roman Šimíček, asistent trénera HC Košice: "Ja si myslím, že diváci videli kvalitný hokej z oboch strán. Nám sa konečne podarilo dať nejaké góly už v prvej tretine. Poprad sme tým zaskočili, ale súper bojoval až do konca. Aj keď to vyzerá na ľahký výsledkový zápas, museli sme sa o výsledok pobiť až do konca. Stačia maličkosti a mohli sme mať problémy. Bojovali sme vo všetkých vzájomných stretnutiach, ale dnes prišla pridaná hodnota v podobe gólov."