Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tipsport Liga

Košičan Kafka napriek výhre kritický: Nepomáhame si a toto je výsledok

Na archívnej snímke lavička Košíc, uprostred Petr Kafk. Foto: TASR/František Iván

Pre fanúšikov Košičanov nebol výkon proti Novým Zámkom dostatočnou náplasťou na prehry 1:3 v Trenčíne a 2:5 s Nitrou.

Košice 8. februára (TASR) - Počas zápasu 44. kola hokejovej Tipsport Ligy medzi HC Košice a HC Nové Zámky sa na adresu domácich hráčov nezriedka ozýval piskot tribún, ktorý umlčali až dva vydarené samostatné nájazdy, ktoré rozhodli o košickom víťazstve. Jeden z nich premenil Petr Kafka, ktorý napriek dvojbodovému víťazstvu kriticky zhodnotil výkon "oceliarov."

Pre fanúšikov Košičanov nebol výkon proti Novým Zámkom dostatočnou náplasťou na prehry 1:3 v Trenčíne a 2:5 s Nitrou. Košičania dvakrát v zápase viedli, ale o náskok prišli a ani napriek viacerým presilovkám nedokázali vyhrať v riadnom hracom čase. Domácich priaznivcov potešili aspoň v samostatných nájazdoch, v ktorých Gabriel Spilar a Petr Kafka ukázalo svoje majstrovstvo.

"Náš výkon nebol ani kompaktný, ani dobrý. Nepomáhame si na ľade ani na striedačke a toto je výsledok. Pre mňa je náš výkon sklamaním," uviedol Petr Kafka. Do zostavy košického tímu sa síce vrátili Martin Dudáš, Václav Čížek a Gabriel Spilar, ale ako citeľné sa ukázali absencie olympionikov Ladislava Nagya a Mareka Hovorku. "Hokej hrám už nejaký ten piatok a pamätám si, že keď bola v nejakom tíme maródka alebo viaceré absencie, tak sa mužstvo viac zomklo. Hráči, ktorí nedostávajú zvyčajne veľa priestoru by mali ukázať, že aj oni sú tu a že vedia pomôcť tímu."

Vydreté víťazstvo nič nezmenilo na priebežnej piatej priečke Košičanov, ktorí na lídra z Nitry strácajú osem bodov. Pred sebou majú štvorzápasovú sériu na klziskách súperov a najbližšie sa doma predstavia až 2. marca proti Trenčínu. "Verím, že sa stmelíme a že aj bez dvoch najlepších hráčov sa dáme dokopy. Musíme zabrať, ale v dnešnom zápase som také chcenie nevidel," dodal Kafka.