Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Hokejový útočník Rác zamieril do Nitry, na skúške je Lušňák

Roman Rác, archívna snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Pre Ráca pôjde o prvé pôsobenie v najvyššej slovenskej súťaži. Celú doterajšiu kariéru strávil v Česku, najmä v I. lige.

Nitra 30. augusta (TASR) - Tipsportligový klub HK Nitra angažoval 28-ročného slovenského útočníka Romana Ráca. V tíme trénera Andreja Kmeča dostane príležitosť aj 30-ročný krídelník Patrik Lušňák, ktorý je na skúške. Nitrania o tom informovali na svojej oficiálnej stránke.

Pre Ráca pôjde o prvé pôsobenie v najvyššej slovenskej súťaži. Celú doterajšiu kariéru strávil v Česku, najmä v I. lige. V sezóne 2014/15 bodovo zažiaril v drese extraligového HC Olomouc a premiérovo sa objavil aj v slovenskej reprezentácii. Nádejne rozbehnutú kariéru mu však skomplikoval zápal srdcového svalu, pre ktorý takmer rok nehral hokej. Dokázal sa však vrátiť a v I. českej lige potvrdil povesť produktívneho hráča. V sezóne 2018/2019 odohral za Vsetín celkovo 66 zápasov, v ktorých získal 46 kanadských bodov za 16 gólov a 30 asistencií. S HK Nitra podpísal zmluvu na rok s opciou.

Krídelník Patrik Lušňák začal sezónu 2018/19 vo farbách HKM Zvolen, počas ročníka zamieril do Košíc. Celkovo v nej nazbieral 18 kanadských bodov za 8 gólov a 10 asistencií. Na Slovensku už pôsobil aj v tímoch Skalice a Piešťan, v drese Slovana Bratislava si vyskúšal KHL.