Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Hossa zatiaľ zostáva v Dukle Trenčín, v piatok nastúpi proti Nitre

Po prvý raz v drese Dukly Trenčín nastúpil Marcel Hossa v zápase 41. kola hokejovej extraligy HK Dukla Trenčín - MsHK DOXXbet Žilina, 16. januára 2015 v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Napriek tomu, že v uplynulých dňoch prejavilo o jeho služby v oficiálny záujem niekoľko klubov z renomovaných európskych líg, v piatok si tretíkrát oblečie dres materského klubu v súboji proti Nitre.

Trenčín 22. januára (TASR) - Slovenský hokejista Marcel Hossa pokračuje v Dukle Trenčín. Napriek tomu, že v uplynulých dňoch prejavilo o jeho služby v oficiálny záujem niekoľko klubov z renomovaných európskych líg, v piatok si tretíkrát oblečie dres materského klubu v súboji proti Nitre.

"Marcel s nami naďalej trénuje a na zápas proti Nitre nastúpi. Jeho miesto bude opäť v prvom útoku, gólovo sa zatiaľ nepresadil, je však silný na puku, vie na seba natiahnuť hráčov, tie góly určite prídu. Dlho nehral, nie je to ľahké naskočiť do zápasov po takej pauze," uviedol na oficiálnom webe tréner Dukly Roman Stantien.

Tridsaťtriročný útočník dosiaľ odohral v žltočervenom drese dva duely. Na domácom ľade proti Žiline a následne vo Zvolene sa však bodovo nepresadil. V uplynulých dňoch sa podľa portálu eliteprospects.com špekulovalo o jeho odchode do švajčiarskeho Lugana, respektíve švédskych klubov MODO Hockey a Leksandu.

Do zostavy Dukly sa v piatok vráti ďalší útočník Martin Filo. Naďalej v nej zotrvá aj trio bronzových medailistov z uplynulých juniorských MS v Kanade Patrik Koyš, Marco Hochel a Matúš Holenda. Koyš sa ukázal v dobrom svetle už v domácom dueli Dukly proti Žiline, v ktorom pri víťazstve 6:4 strelil dva góly. Výkonnosť všetkých troch hodnotil aj tréner Stantien: "V prvých zápasoch to bolo celkom dobré, vo Zvolene to bolo horšie aj z ich strany, budú tiež musieť pridať, ak chcú mať stabilné miesto v zostave."