Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Košice získali českého hokejového útočníka Netíka, Kafka zostáva

Na archívnej snímke český útočník Tomáš Netík. Foto: TASR/Martin Baumann

Tridsaťšesťročný krídelník odohral v českej reprezentácii takmer 50 zápasov a vyše 200 duelov odohral v KHL za CSKA Moskva, Lev Poprad, Nižnekamsk aj Slovan Bratislava.

Košice 22. júna (TASR) - Český hokejový útočník Tomáš Netík sa stal novou posilou tipsportligového klubu HC Košice. Dvojnásobný majster českej extraligy v drese Sparty Praha dosiaľ hral za Medveščak Záhreb v nadnárodnej súťaži EBEL.

"Sme veľmi radi, že sa nám rokovania, smerujúce k získaniu Tomáša Netíka, podarilo dotiahnuť do zdarného konca. Od tohto skúseného útočníka si sľubujeme najmä, že bude pravidelne bodovať a tiež očakávame, že bude veľkým prínosom pre ďalší hokejový rast mladších hráčov v kabíne," povedal pre hckosice.sk tréner Roman Šimíček.

Tridsaťšesťročný krídelník odohral v českej reprezentácii takmer 50 zápasov a 220 duelov (58+41) odohral v KHL za CSKA Moskva, Lev Poprad, Nižnekamsk aj Slovan Bratislava. Pôsobil tiež vo švédskej lige vo Växjö, v českej extralige okrem Sparty hral aj za Třinec, Liberec a Karlove Vary. Netík v minulej sezóne odohral za Medveščak 55 zápasov, v ktorých nazbieral 48 bodov za 16 gólov a 32 asistencií.

V košickom drese bude pokračovať aj jeho krajan Petr Kafka, s ktorým vedenie HC predĺžilo kontrakt na ďalšiu sezónu. V predchádzajúcom ročníku si v 60 stretnutiach pripísal osemnásť gólov a rovnaký počet asistencií. V súčasnom kádri figuruje už deväť cudzincov. Okrem Čechov Netíka a Kafku sú v ňom aj ich krajania Vladislav Habal, Martin Dudáš a Václav Čížek, Slovinec Klemen Pretnar, Fín Jere Pulli, Kanaďan Evan Brophey a Američan Jimmy McDowell.

Klub rokuje na predĺžení kontraktu s Ladislavom Nagyom.