Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Martin má za faul na Ručkaya zastavenú činnosť na šesť duelov

Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja udelila hráčovi HC'05 Banská Bystrica Jamesovi Martinovi i finančnú pokutu.

Bratislava 30. marca (TASR) - Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) udelila hráčovi HC'05 Banská Bystrica Jamesovi Martinovi nepodmienečné zastavenie činnosti na šesť stretnutí a finančnú pokutu. Dôvodom bol hrubý faul amerického obrancu na Henricha Ručkaya v druhom semifinále extraligovej play off medzi Nitrou a Banskou Bystricou, po ktorom diagnostikovali lekári skúsenému útočníkovi trieštivú zlomeninu palca na ruke.

DK SZĽH prerokovala na svojom mimoriadnom zasadnutí v nedeľu poklady, ktoré predložila Komisia rozhodcov SZĽH a zohladnila aj žiadosť HK Nitra o dodatočné potrestanie bystrického hráča. Martinovi zastavila činnosť na šesť zápasov nepodmienečne, navyše mu udelila finančnú pokutu.

Nepríjemný moment sa udial v 11. minúte duelu, keď obranca hostí Martin sekol Henricha Ručkaya po ruke a ten odstúpil z hry. Bystrický bek inkasoval za faul vyšší trest s platnosťou do konca zápasu (5+DKZ). Podľa informácií na oficiálnom facebookovom profile HK Nitra sa pre krídelníka údernej formácie "bielo-modrých" sezóna s najväčšou pravdepodobnosťou skončila. Ručkay bol doposiaľ s 8 kanadskými bodmi (4+4) jedným z najproduktívnejších hráčov tímu trénera Antonína Stavjaňu.