Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Martinčania zdolali Banskú Bystricu o tri góly

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Kľúčový moment prvej tretiny sa odohral už 18 sekúnd od úvodného buly.

Martin 9. januára (TASR) -

MHC Mountfield Martin - HC'05 Banská Bystrica 5:2 (0:1, 4:1, 1:0)

Góly:

21. Važan (Smrek, Markovič)
30. Rusina (Pokrivčák, Podzinš)
31. Zucker (Dvořák, Pokrivčák)
38. Važan (tr. strieľanie)
52. Markovič (Galamboš, Ďatelinka)
-
1. Kadura (Handzuš, Nicastro)
37. Hudec (Handzuš, Kadura)

Rozhodovali: Lauff, Lokšík - Jobbágy, Rovenský

Vylúčení: 4:7
Presilovky: 2:0
Počet divákov: 3000


Kľúčový moment prvej tretiny sa odohral už 18 sekúnd od úvodného buly. Kadura skryl svoju strelu za obrancov a poslal hostí do vedenia. O minútu neskôr sa Jokeľ ocitol v dobrej príležitosti, pred Košarišťanom však neuspel. Martinčania boli v tejto časti hry aktívnejší, ale "barani" ich vytláčali zo streleckých príležitostí.

Po prestávke hrali domáci presilovku a v 21. minúte Važan dorazil do siete Smrekovu strelu - 1:1. V ďalšej početnej výhode trafil Markovič iba Košarišťanove betóny. Potom sa ocitli sami pred brankárom hostí Ďatelinka s Galambošom, ale ani z toho gól nebol. Až v 30. minúte Rusina dobyl bystrickú bránku, platnosť gólu potvrdil po konzultácii ešte videorozhodca. O 74 sekúnd sa Zucker predral po krídle a poslal Martin do dvojgólového vedenia - 3:1. V 33. minúte hrali hostia presilovku, ale na druhej strane vystrašili Košarišťana strely Smreka a Ďatelinku v oslabení. Potom zahrmelo aj pred martinskou bránkou, pri Hudecovej dorážke sa vyznamenal Čech. O tri minúty opäť zaúradoval prvý bystrický útok a hostia sa zásluhou Hudeca dostali do hry - 2:3. Lenže už o 62 sekúnd fauloval Važana v nájazde Biro a domáci útočník z trestného strieľania vrátil Martinu dvojgólové vedenie.

V tretej tretine stavili hostia všetko na jednu kartu. Zvýšili tlak, ale narážali na obetavú a disciplinovanú hru domácich. V 52. minúte sa presadil v presilovke Markovič a spečatil výsledok na konečných 5:2.

Jaroslav Török, tréner Martina: "Vstup do zápasu sme nemali ideálny. Po prestávke sme zlepšili pohyb a súpera sme prestrieľali. Dali sme štyri góly, dôležité boli presné zásahy v presilovkách. Sme nesmierne šťastní, že sa nám v krátkom čase podarilo zdolať už tretieho súpera z čela tabuľky."

Miroslav Chudý, tréner Banskej Bystrice: "Zápas sme dobre rozbehli. V prvej tretine to bolo z našej strany slušné, dali sme rýchly gól, ale celú druhú časť sme prespali. Martinčania sa po druhom góle dostali na koňa a do konca zápasu boli lepší."