Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Melicherčík môže pokoriť Hálov rekordný zápis bez inkasovaného gólu

Na snímke brankár Marcel Melicherčík (Košice) Foto: TASR/Milan Kapusta

Miroslav Hála pred deviatimi rokmi neinkasoval v piatich zápasoch za sebou a celkovo 322 minút a 38 sekúnd.

Košice 22. októbra (TASR) - Brankár HC Košice Marcel Melicherčík má šancu prekonať rekordnú sériu bez inkasovaného gólu v slovenskej hokejovej extralige. Aktuálne je neprekonaný už 254 minút a predĺžiť šnúru môže v piatok na ľade materského Popradu.

Melicherčík udržal štyri čisté kontá v rade a naposledy inkasoval gól v zápase proti Piešťanom. Odvtedy si na ňom vylámali zuby hráči Nitry, Banskej Bystrice, Skalice a v utorok aj slovenskej "dvadsiatky." "Je to len štatistika. Moje čisté kontá sú vizitkou hry celého tímu. Ja mám šťastie, že chytávam pravidelne, no vďaka patrí všetkým chlapcom. O nejaký rekord vôbec nejde. Dôležité je, aby sme vyhrávali. S Popradom je to tesný súboj v čele tabuľky a tak bude pre nás dôležitý zisk bodov z tohto zápasu," uviedol Melicherčík pre TASR.

Rekord v slovenskej hokejovej extralige v počte minút bez inkasovaného gólu drží bývalý brankár Trenčína Miroslav Hála. Ten pred deviatimi rokmi neinkasoval v piatich zápasoch za sebou a celkovo 322 minút a 38 sekúnd.

Hráči HK Poprad strácajú na Košice 5 bodov a piatkový súboj pod Tatrami bude zápasom druhého s prvým. Košickí fanúšikovia by Melicherčíkovi dopriali aj piate čisté konto v rade, samotný brankár si želá najmä víťazstvo. "Po prehrách sa zvykne hovoriť, že ich treba hodiť za hlavu. Tak isto to funguje aj pri víťazstvách. To všetko je už minulosť a to, že máme nejakú sériu, sa môže rýchlo skončiť. Hokej je tímový šport, nie individuálny, takže štatistika jedného hráča nie je rozhodujúca," dodal Melicherčík.

Úspešné obdobie v kariére Marcela Melicherčíka by mohlo pokračovať v reprezentačnom drese. Dvadsaťsedemročný brankár prezradil, že pred blížiacim sa turnajom o Nemecký pohár (7.– 9. novembra) sa objavil v širšej nominácii trénera Vladimíra Vůjteka. "Zatiaľ mi nikto nevolal. O svojej nominácii som sa dozvedel dnes (streda) v šatni. Dostala sa mi do rúk širšia nominácia na Nemecký pohár a našiel som v nej aj moje meno. Úprimne povedané, nečakal som to. Sú tomu už roky, čo som bol na nejakom reprezentačnom zraze," poznamenal.

Podľa predbežnej, zatiaľ oficiálne nezverejnenej nominácie majú šancu na účasť na Nemeckom pohári okrem brankára Košíc aj Marek Čiliak z Brna, Július Hudáček zo švédskeho Örebra a Branislav Konrád z Trenčína. "Konkurencia slovenských brankárov za nedávne roky stúpla. Máme výborných mladých brankárov, ktorí sa presadili v zahraničí. Očakávania pred zrazom či samotným turnajom nemám. Ak dostanem šancu a nastúpim do niektorého zo zápasov, budem veľmi vďačný," povedal Melicherčík, pre ktorého by to bola premiéra v reprezentačnom drese. "Pred niektorými z dávnejších majstrovstiev sveta som raz trénoval s chalanmi z reprezentácie. Napokon som raz bol ako brankárska dvojka v zápase proti Švajčiarsku, ktorý sa hral v Poprade," dodal Melicherčík.