Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Barani si zo Záhoria odvážajú tri body, Skalicu porazili 2:1

Miroslav Chudý na lavičke Banskej Bystrice Foto: TASR/Dušan Hein

Všetky tri góly padli v prvej dvadsaťminútovke.

Skalica 24. októbra (TASR) - Úvodné minúty priniesli opatrný hokej, prvú gólovú šancu nevyužili Bystričania v 5. minúte. Následne sa z protiútoku presadil Bezúch a domáci sa ujali vedenia. Od 9. minúty hrali Záhoráci presilovku pri vylúčení Bendíka, no skóre sa nemenilo. Po následnej chybe domácej obrany sa v 13. minúte podarilo Kafkovi vyrovnať na 1:1. O minútu nato ostal medzi kruhmi voľný Preisinger a prestrelil Romančíka. V 19. minúte mal príležitosť na vyrovnanie Vaškovič, z vyloženej pozície však prestrelil Košarišťanovu bránku.

V 26. minúte zatlačil hostí tretí skalický útok, no brankár "baranov" dva nebezpečné strelecké pokusy domácich so šťastím kryl. V 31. minúte sa nepresadil na druhej strane Zigo, vzápätí ho napodobnil aj domáci Chylo. Skaličania sa snažili bojovnosťou vyrovnať kompaktnejším hosťom, chýbal im však väčší dôraz v osobných súbojoch a presnejšia muška pri zakončovaní. V 36. minúte mohol posunúť Bystricu do dvojgólového vedenia Kafka, nechal však vyniknúť brankára Romančíka.

V tretej časti zápasu sa hra vyrovnala. V 47. minúte Stloukalov pekný individuálny prienik stroskotal až na Košarišťanovi. Následne Romančík likvidoval šancu Bendíka. Konečný výsledok zápasu bol stále na vážkach, domáci sa snažili o vyrovnanie, hostia takticky o udržanie tesného náskoku. "Baranom" sa to napokon podarilo a zo Záhoria si po triumfe 2:1 odniesli všetky tri body.

HK 36 Hant Skalica - HC'05 Banská Bystrica 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)

Góly:
6. Bezúch (Štumpf) - 13. Kafka (Luža), 14. Preisinger (Block, Hudec). Rozhodovali: J. Konc - Orolin, Tvrdoň, vylúčení: 1:2, presilovky a oslabenia: 0:0, 893 divákov

Hlasy po zápase:

Štefan Mega, tréner Skalice: "Išli sme do zápasu s tým, že potrebujeme body ako soľ. Mali sme relatívne dobrý úvod, ujali sme sa vedenia, žiaľ nastal výpadok v 13. a 14. minúte a inkasovali sme dvakrát. Chýbajú nám skúsení hráči, ktorí by na seba zobrali zodpovednosť. Napriek tomu ďakujem chlapcom za bojovný výkon."

Miroslav Chudý, tréner Banskej Bystrice: "My sme dnes prišli v úlohe favorita. Chceli sme vyhrať, no zväzovalo nám to hlavu. Náš výkon nebol taký, ako sme očakávali. Chýbala nám kvalita smerom dopredu, po zlom začiatku sme to však otočili a tesný náskok udržali. Body sú pre nás dôležité pred ďalšími zápasmi, musím chlapcom poďakovať, že sme to zvládli."