Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Zvolen uštedril Martinu desiatu prehru v rade, čierna séria pokračuje

Martinčania sa tešili z prvého gólu, zápas napokon prehrali (archívna snímka) Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Martinčania pritom tešili z úvodného gólu v zápase.

Zvolen 24. októbra (TASR) - Hostia prvýkrát pohrozili v 3. minúte, keď si Lukáš Klíma nakorčuľoval od mantinelu do dobrého streleckého uhla, no svojím pokusom Šimka neprekonal. O dve minúty neskôr sa obtočil okolo hosťujúcej bránky Jurík, ale ani on sa nestal autorom prvého gólu. V 15. minúte roztočil Martin presilovkový kolotoč, ktorého koniec napokon priniesol zmenu skóre. Galamboš posunul puk spoza bránky na ľavý kruh Vargovi, ktorý si ho potiahol na os klziska a z dobrej pozície prestrelil Šimka.

Druhú tretinu začali domáci presilovkou, ale Obdržálek sám zblízka šancu zahodil. Zvolenu sa podarilo vyrovnať v 24. minúte, keď krásnu Juraškovu zadovku premenil na gól Puliš. O tri minúty neskôr mohol využiť prečíslenie 3 na 2 martinský Markovič, ale trafil len Šimkove betóny. Hostia boli v týchto chvíľach lepší a o minútu šli takmer do vedenia po pokuse Važana. V 30. minúte pri avizovanom vylúčení domácich mohol Martin opäť viesť, to by však Važan musel využiť svoju druhú tutovku. V 36. minúte zápas okorenila pästná výmena medzi domácim Podkonickým a hosťujúcim Kolbom. Po nej mal Zvolen k dispozícii 61-sekundovú presilovku 5 proti 3, ktorú následne využil Jurík - 2:1.

V tretej tretine sa obe mužstvá len veľmi pomaly rozbiehali. Viac sa bránilo, ako útočilo. V 51. minúte bol v samostatnom nájazde faulovaný Škvaridlo, domáci útočník však nariadené trestné strieľanie nepremenil. Opäť tak raz platilo známe nedáš - dostaneš a Martinčania z ojedinelej šance zásluhou Themára vyrovnali. Ďalšie hosťujúce šance mali v presilovke Ďatelinka a po ňom Illo, ale Šimko domácich podržal. Stotridsaťdva sekúnd pred koncom Zvolen využil prečíslenie 3 na 2, keď Puliš pretlačil puk do siete. Následne sa Martinčania odhodlali k hre bez brankára, no po chybe Markoviča spečatil víťazstvom domácich Jurík.

HKM Zvolen - MHC Mountfield Martin 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)

Góly:
24. Puliš (Juraško, Podkonický), 37. Jurík (Chovan, Obdržálek), 58. Puliš (Podkonický, Bortňák), 59. Jurík (Chovan) - 16. Varga (Galamboš), 52. Themár (Matejka). Rozhodovali: Lokšík - Holienka, Tvrdoň, vylúčení: 8:6 navyše Podkonický 10 min za zhodenie rukavíc - Kolba 10 min za zhodenie rukavíc, Kolena 5+DKZ údery, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1351 divákov

Hlasy po zápase:

Josef Turek, tréner Zvolena: "Odohrali sme dobrý zápas. Hráčov musím pochváliť, že dokázali udržať tempo s dobre korčuľujúcim súperom. V závere sa na našu stranu priklonilo aj šťastie. Chcem sa poďakovať celému mužstvu za predvedenú hru."

Jaroslav Török, tréner Martina: "Bolo to dramatické stretnutie. Duel spĺňal veľmi prísne kritéria, čo sa týka bojovnosti, ale aj nasadenia. Nezvládli sme záver a dve minúty pred koncom sme inkasovali zbytočný gól. Ten nás dnes stál tri body. Ďalšia prehra nás veľmi mrzí, musím však chlapcov pochváliť."