Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

TIPSPORT LIGA: Michalovce zdolali Žilinu v 6.dueli baráže

Na snímke uprostred hráč MsHK DOXXbet Žilina Lukáš Hvíla, vľavo hráč HK Dukla Ingema Michalovce Radovan Cútt a vpravo jeho spoluhráč Mário Róth v 6. zápase baráže o Tipsport Ligu MsHK DOXXbet Žilina - HK Dukla Ingema Michalovce 21. marca 2019 v Žiline. Foto: TASR - Roman Hanc

Aj po šiestom zápase tak platí, že v sérii o účasť v najvyššej súťaži vyhráva zakaždým domáci tím. Rozhodujúci duel je na programe v sobotu 23. marca v Žiline.

Michalovce 21. marca (TASR) - Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v šiestom zápase baráže o Tipsport Ligu nad MsHK DOXXbet Žilina 2:0 a vyrovnali stav série hranej na štyri víťazstvá na 3:3. Aj po šiestom zápase tak platí, že v sérii o účasť v najvyššej súťaži vyhráva zakaždým domáci tím. Rozhodujúci duel je na programe v sobotu 23. marca v Žiline.

HK Dukla Michalovce - MsHK DOXXbet Žilina 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Góly: 34. Mašlonka (Giľák, Valečko), 49. Dvurečenskij. Rozhodovali: Jonák, Goga - Bogdaň, Jobbágy, vylúčení: 4:2 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, 4327 divákov.
/stav série: 3:3/

Zostavy:
HK Dukla Ingema Michalovce: Trenčan – Bdžoch, Kolba, Korenko, Novický, Valečko, Linet, Mesaroš, Bojko – Mašlonka, Piatak, Giľák – Safaralejev, Cútt, Róth – Dvurečenskij, Banovský, Gavrik – Chalupa, Toma, Hamráček

MsHK DOXXbet Žilina: Fučík – Matejka, Piegl, Hudec, Dubeň, Mendrej, Bagin, Turian, Surán – Jenčík, Húževka, J. Ručkay – Surovka, Milý, Rehák – Hvila, Podešva, Beránek – Ondruš, Hrazdíra

Úvod zápasu poznamenala situácia z 3. minúty, keď sa po jednom zo súbojov rozbilo plexisklo a v hre sa pokračovalo až po jeho vyše 25-minútovej výmene. Prvá tretina priniesla skôr opatrnejší hokej, aj keď ofenzívne aktívnejší boli domáci hráči. Do nádejnej príležitosti sa však v 13. minúte dostal Žilinčan Milý, Trenčana však neprekonal.



Aj v druhej časti bola hra najmä o vyčkávaní na chybu súpera a miernej prevahe domácich. V 34. minúte odviedol dobrú prácu Giľák a jeho prihrávku zužitkoval pred bránkou Mašlonka - 1:0. Vyrovnať mohol Surovka, zblízka však Trenčana neprekonal a na opačnej strane nebol v závere druhej časti úspešný ani Hamráček.

Hostia sa k tlaku dostávali najmä v presilovkách. Pred Trenčanom bolo rušno najmä v 48. minúte, no Michalovčania oslabenie nielenže prežili, ale v ňom pridali aj druhý gól. Po pravom krídle unikol Dvurečenskij a prekonal Fučíka - 2:0. Ďalší gól domácich nepridal po individuálnej akcii Safaralejev, na opačnej strane Jenčík nepremenil sľubnú šancu. Skóre sa už nezmenilo, o víťazovi baráže tak rozhodne až siedmy zápas.

Hlasy trénerov:


Miroslav Chudý, tréner HK Dukla Ingema Michalovce: "Bolo to bojovné stretnutie, keďže obom mužstvám išlo o veľa. Nikto sa veľmi nehrnul dopredu, čo bolo možno aj tým, že síl už nie je veľa. Nás povzbudil prvý gól, po ktorom sme ožili a pridali v nasadení v ofenzíve. Výsledok sme si potom strážili a nepúšťali ho do šancí."



Stanislav Škorvánek, tréner MsHK DOXXbet Žilina: "Potvrdilo sa staré-známe, že keď nedáme gól, nemôžeme vyhrať. My sme ho nedali, preto sme nemohli vyhrať. Mrzí ma zranenie Matejku, ktorého po údere hokejkou do hlavy odviezla sanitka. Rozhodne sa v siedmom zápase."