Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

TL: HK Dukla Ingema Michalovce zdolal MHk 32 Liptovský Mikuláš

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Hostia chceli v tretej časti zvrátiť výsledok, no nádeje im vzal už po 35 sekundách Lalancette.

Michalovce 13. septembra (TASR) - Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce si osladili historicky prvý zápas v najvyššej slovenskej súťaži vysokým triumfom. V piatkovom stretnutí 1. kola Tipsport ligy zdolali na vlastnom ľade MHk 32 Liptovský Mikuláš 5:1.

HK Dukla Ingema Michalovce - MHk 32 Liptovský Mikuláš 5:1 (0:0, 3:0, 2:1)

Góly: 25. Juusela (Dalhuisen, Lalancette), 26. Giľák (Safaralejev, Linet), 36. Dalhuisen (Mašlonka, Zekucia), 41. Lalancete (Juusela, Mašlonka), 55. Chalupa (Hamráček, Toma) - 47. Macík (Ozolinš, Stehlík). Rozhodovali: Kalina, Juhász - Soltész (obaja Maď.), Jobbágy, vylúčení: 4:6 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0.

zostavy:

HK Dukla Ingema Michalovce: Trenčan – Dalhuisen, Mesikämmen, Ventelä, Vorobjov, Kolba, Bdžoch, Zekucia – Mašlonka, Lalancette, Juusela – Hričina, Galamboš, Hvila - Giľák, Linet, Safaralejev - Hamráček, Toma, Chalupa - Borov

MHk 32 Liptovský Mikuláš: Zalivin – Petran, Nemec, Mezovský, Cebák, Stehlík, Kurali, S. Droppa, Smutný – Rich. Huna, Rób. Huna, Kriška – Rud. Huna, Sukeľ, Macík - Oško, Ozolinš, Vybíral – Lištiak, Piatka, Michalík


Historicky prvému zápasu Michaloviec v najvyššej hokejovej súťaži predchádzal sprievodný program. V jeho závere hodil čestné buly bývalý hráč Michaloviec Ivan Hrtús. Úvodná tretina sa niesla vo výbornej atmosfére, gólových príležitostí však veľa nepriniesla. Domáci v nej mali miernu hernú prevahu, ale gól nepriniesli ani presilovky oboch tímov.

Vylúčenie hosťujúceho Stehlíka potrestal v 25. minúte Fín Juusela, ktorý sa stal strelcom prvého gólu Michaloviec v najvyššej súťaži. Domáci sa dostali na koňa a o 67 sekúnd upravil Giľák na 2:0. Keď brankára hostí Zalivina v 36. minúte prekvapila strela Dalhuisena, bolo už 3:0.

Hostia chceli v tretej časti zvrátiť výsledok, no nádeje im vzal už po 35 sekundách Lalancette - 4:0. V 47. minúte síce Macík upravil na 4:1, no dráma sa nekonala. Domáci hráči v euforickej atmosfére pridali aj piaty gól, na konečných 5:1 uzavrel v 55. minúte Chalupa.

Miroslav Chudý, tréner HK Dukla Michalovce: "Som veľmi rád, že sme takto zvládli prvý ligový zápas Michaloviec v histórii. Pomohol nám prvý gól a spoločne s druhým predstavovali akýsi zlom v zápase. Som rád, že sme dali nejaké góly aj v presilovkách, ktoré nám v príprave príliš nešli. Chcem sa poďakovať hráčom aj divákom za to, ako sme spolu zvládli dnešný zápas."

Anton Tomko, tréner MHk 32 Liptovský Mikuláš: "Našim zverencom sme zdôrazňovali, aby si dali pozor na úvod zápasu. Práve prvá tretina bola z našej strany asi najlepšia. V druhej časti sme, namiesto toho, aby sme pridali pohyb, prestali korčuľovať a nechali sme domácich, aby si vytvorili tlak. Získali presilovky, z toho išli do vedenia. Keď už bolo 3:0, tak Dukla kontrolovala hru a naša hra bola v tretej tretine chaotická."