Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

TL: Zvolen tesne podľahol Popradu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Dlhú sériu 11 víťazstiev od 7. kola sa Zvolenčanom napokon natiahnuť nepodarilo, keď v 48. min inkasovali kuriózne smoliarsky gól spoza bránky od Zagrapana.

Zvolen 28. októbra (TASR) - Domáci sa schuti pustili do súpera, vytvorili si tlak, ktorému chýbalo jediné, góly. Šance nepremenili postupne Chovan i Špirko, tú najväčšiu spálil v 14. min navrátilec do zostavy Marcinek. Hosťom prospela presilovka a gólový teč Mlynaroviča v 9. min po strele Kozáka. Tabuľkový líder si divácky dojem z hry zlepšil v rozpätí 63 sekúnd a vždy po šikovnom tečovaní puku. Najskôr 15. min Vandas doslova preloboval Gračnara v bránke a onedlho po strele Lušňáka nastavil Šišovský hokejku tým správnym smerom a Gračnar opäť nestačil správne zareagovať. V druhej tretine mohli nepremenené príležitosti domácich mrzieť, pretože v 28. min Petran pomedzi betóny Skapského vyrovnal. Aj v 27. min mal blízko ku gólu, dokonca v oslabení, Takáč po chybe Vandaneho, v 28. min ešte domáci Chovan nastrelil v presilovke žŕdku. Na ľade pribudlo vzruchu, aj šancí na oboch stranách, no skóre sa nemenilo. V 36. min puk v prečíslení dobre netrafil Kytnár a brankár Gračnar stačil zasiahnuť. Domáca obrana pôsobila často nekompaktne, v 37. i v 38. min umožnila dostať sa do šancí Svitanovi a Václavovi, no bez gólového efektu. Na prelome tretín si zahrali Zvolenčania presilovku piatich na troch, mala trvať 59 sekúnd, jej časť si preniesli aj do tretej a Vandaneho bomba po 19 sekundách neminula cieľ. Popradčania sa nechali onedlho opäť vylúčiť, tentoraz sa však 33-sekundovej presilovke o dvoch hráčov ubránili. Po tom, čo naskočil na ľad z trestnej lavice Paukovček, dostal puk v 42. min do brejku od Heizera a aj keď mu puk pri samostatnom nájazde skĺzol z hokejky, dokĺzal sa do bránky. V 44. min spálil rovnakú šancu v nájazde opäť Paukovček, čo len potvrdzovalo, že zvolenská obrana si vybrala slabší deň. Dlhú sériu 11 víťazstiev od 7. kola sa Zvolenčanom napokon natiahnuť nepodarilo, keď v 48. min inkasovali kuriózne smoliarsky gól spoza bránky od Zagrapana. Power play domácich sa bez brankára začala 1:39 min pred klaksónom, no vyrovnanie nepriniesla. Zaujímavo zapôsobil fakt, že predtým prehrali Zvolenčania práve na ľade Popradu v 6. kole po sam. nájazdoch 2:3.

Andrej Podkonický, tréner Zvolena: "Musím poďakovať chalanom za výborný výkon, aj keď sme prehrali. Dali do hry všetko, dve tretiny sme boli lepším tímom, no bohužiaľ sme nedali góly. Rozhodol asi moment, keď sme hrali presilovky päť na tri, inkasovali sme, mohli sme gól streliť my a navýšiť skóre. Bohužiaľ, aj takéto zápasy sú, no ideme ďalej. Našu prerušenú víťaznú sériu neriešim, Poprad je kvalitný tím, hral veľmi dobre zozadu, z protiútokov nám utekal a dával góly. V druhej tretine sme trochu prestali hrať náš hokej, no tá celá séria bola parádna a potešila."



František Štolc, asistent trénera Popradu: "Sme veľmi spokojní s výsledkom, pretože zo Zvolena sa ľahko body nenosia. Síce sme mali zlý začiatok, dostali sme sa pod tlak, ale ustáli sme to a z presilovky strelili gól. Zvolen síce otočil skóre, no my sme sa nevzdávali, aj nejaké šťastné góly nám pomohli a záver sme už ubojovali."



Peter Šišovský , strelec jedného gólu Zvolena: "Určite nás to po tej úspešnej sérii mrzí. Bol to hokej, v ktorom padlo veľa divných gólov, škoda, že viac do naše bránky, no aj taký býva hokej. Asi nám ten súper z Popradu nesedí, prehrali sme aj predtým, dúfam, že ho nechytíme do play off. Boli sme však lepší, no nie vždy to ide podľa predstáv. Tlak v tretej tretine sme mali veľký, chýbalo však aj šťastie, asi nám to dnes nebolo súdené."

Marek Zagrapan, autor víťazného gólu Popradu: "Bolo to ubojované, vedeli sme o tom, že Zvolen má dobré mužstvo a našli sme si cestičku ako zobrať tri body. Boli sme trpezliví, pretrhli sme sériu súpera, veľmi sme chceli uspieť. Ja som si pri mojom góle všimol, že brankár je vonku a snažil som sa puk dostať do bránkoviska, aby z toho bola mela. Puk som videl, brankárovi zostal pod nohou a ako sa otáčal, vrazil si ho sám do bránky."

HIKM Zvolen - HK Poprad 3:4 (2:1, 0:1, 1:2)
Góly:
15. Vandas (Petráš, Špirko), 16. Šišovský (Lušňák, Zeleňák), 41. Vandane (Špirko, Chovan) - 9. Mlynarovič (Kozák, Belluš), 28. Petran (Mlynarovič), 42. Paukovček (Heizer), 48. Zagrapan.
Rozhodovali: Adamec, Rencz - Šefčík, Muzsik, vylúčení 3:5, presilovky 1:1, oslabenia 0:1, 2086 divákov.
HKM Zvolen: Skapski - Vandane, Ulrych, Růžička, Zeleňák, Drgoň, Pöyhönen - Vandas, Petráš, Špirko - Lušňák, M. Halama, Šišovský - Zuzin, Kytnár, Mich. Chovan - Marcinek, P. Halama, Andrisík
HK Poprad: Gračnar - Petran, Brejčák, Salija, Ťavoda, Kozák, Erving, Fabian - Václav, Mlynarovič, Takáč - Koyš, Zagrapan, Miškovec - Svitana, Heizer, Bondra - Macík, Paukovček, Belluš