Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Tipsport Liga

V Nitre sa tvorí nový káder, na Pauloviča chce uplatniť opciu

Vpredu hráč Judd Blackwater z nitrianskeho tímu. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Nitrianske vedenie takisto naďalej počíta aj so službami vlastných juniorov ako sú Michal Pupák, Andrej Kollár, či Danill Fominych.

Nitra 29. apríla (TASR) - Vedenie slovenského hokejového extraligistu HK Nitra už intenzívne pracuje na tvorbe nového kádra pre sezónu 2018/2019. V tíme z minuloročného kádra zostávajú Frederik Foltán, Branislav Mezei, Matúš Rais, Mitch Versteeg, Miroslav Pupák, Judd Blackwater, Marek Slovák a Róbert Lantoši. Informoval o tom oficiálny klubový web.

Nitrianske vedenie takisto naďalej počíta aj so službami vlastných juniorov ako sú Michal Pupák, Andrej Kollár, či Danill Fominych. Rokovania o ďalšom pôsobení prebiehajú aj s Tomášom Mikúšom a Jurajom Šiškom. Matej Paulovič má s klubom opciu, ktorú si Nitra uplatní, ak si olympijský účastník nenájde do konca mája zahraničné pôsobisko.

Potvrdenými novými tvárami v tíme sú útočníci Erik Čaládi, ktorý sa po dlhom čase vracia do klubu, v ktorom hokejovo vyrástol a 21-ročný dobre stavaný krídelník Lukáš Hrušík. Okrem nich zamieri pod Zobor aj 25-ročný kanadský útočník Jesse Mychan. Spolu s ním tiež jeho krajan, 27-ročný obranca Graeme McCormack, ktorý v Európe pôsobil v Nórsku a Francúzsku. Nitra sa usiluje aj o návrat dvoch odchovancov, ktorí v minulej sezóne pôsobili v zámorí. Konkrétne ide o obrancu Richarda Buriho (hrával NCAA) a lídra Slovenska na nedávnych MS juniorov, Samuela Bučeka.

Nitrianske A-mužstvo vypadlo v semifinále play off Kaufland Tipsport Ligy s Banskou Bystricou 0:4 na zápasy a po zisku prvenstva v základnej časti obsadilo bronzovú priečku.