Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU: Odstránili drevenice postavené na čierno

Erb mesta Bánovce nad Bebravou Foto: Heraldický register

Budovy na uskladnenie dreva chcel pôvodne na začiatku tohto týždňa odstrániť magistrát mesta, po jeho výzve ich všetky zbúrali samotní obyvatelia, ktorí žijú v ich tesnej blízkosti.

Bánovce nad Bebravou 5. októbra (TASR) - Drevenice, ktoré podľa radnice v minulosti bez povolenia postavili obyvatelia pri bytových domoch na ulici K nemocnici v Bánovciach nad Bebravou, zbúrali. Budovy na uskladnenie dreva chcel pôvodne na začiatku tohto týždňa odstrániť magistrát mesta, po jeho výzve ich všetky zbúrali samotní obyvatelia, ktorí žijú v ich tesnej blízkosti. Informoval o tom hovorca mesta Miroslav Schlesinger.

Podľa odhadu radnice drevenice odstránili práve obyvatelia, ktorí ich v minulosti postavili. "V priebehu víkendu došlo k ich sanácii, ktorá je v súčasnosti v štádiu nahromadeného nepoužiteľného materiálu. Ten mesto odstráni hneď po tom, ako ním obyvatelia dotknutých bytových domov naplnia špeciálny kontajner," uviedol Schlesinger.

Odstránenie tzv. čiernych stavieb na ulici K nemocnici súvisí s opatrením radnice v podobe uplatňovania pravidla "trikrát a dosť", ktoré odobrili bánovskí mestskí poslanci na svojom rokovaní koncom júna. Spočíva v tom, že mesto nebude predlžovať nájomné zmluvy na dobu určitú v dĺžke troch mesiacov, ak sa nájomca, alebo osoba s ním žijúca v spoločnej domácnosti, dopustí trikrát priestupku podľa zákona o priestupkoch, a to najmä proti narušeniu verejného poriadku alebo poškodzovaniu cudzej veci, konkrétne majetku mesta. Evidenciu priestupkov zabezpečí mestská polícia, ktorá bude pri výmene informácií o nich spolupracovať so štátnou políciou.