Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Trenčiansky kraj

Bánovce nad Bebravou evidujú na daniach dlh viac ako milión eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Najväčším dlžníkom Bánoviec nad Bebravou je spoločnosť, ktorá sa okrem iného zaoberala výskumom, vývojom, výrobou či odbytom automobilov.

Bánovce nad Bebravou 6. marca (TASR) - Viac ako 1,087 milióna eur dlžia fyzické a právnické osoby mestu Bánovce nad Bebravou na miestnych daniach a poplatku za komunálny a drobný stavebný odpad. Vyplýva to z aktuálnej štatistiky tamojšieho mestského úradu, ktorú TASR poskytol hovorca mesta Miroslav Schlesinger.

"Mesto eviduje nedoplatky na dani z nehnuteľností vo výške 832.366 eur, na dani za psa vo výške 3964 eur, na miestnom poplatku za komunálny odpad a drobné stavebné odpady vo výške 251.595 eur," vyčíslil Schlesinger.

Najväčším dlžníkom Bánoviec nad Bebravou je spoločnosť, ktorá sa okrem iného zaoberala výskumom, vývojom, výrobou či odbytom automobilov. Firma, ktorá je už vymazaná z obchodného registra, dlží samospráve čiastku 532.677,08 eura, z toho istina predstavuje 509.786.62 eura a úrok 22.890,46 eura.

Správca dane, ako ďalej priblížil hovorca Bánoviec nad Bebravou, zasiela všetkým daňovníkom, ktorí majú pohľadávky voči mestu, výzvu na zaplatenie nedoplatku. "V prípade, ak neuhradia dlh ani po výzve, dostanú ešte poslednú upomienku a potom sa začne vymáhanie prostredníctvom exekútora," doplnil.

Zoznam dlžníkov v súlade so zákonom zverejňuje samospráva aj na svojej oficiálnej webovej stránke. Dlžníci podľa Schlesingera na uverejnenie svojho mena na internete na rozdiel od prvých rokov zverejňovania už nereagujú.