Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Zverejnenie zoznamu daňových dlžníkov hodnotí mesto pozitívne

Aj v dôsledku tejto aktivity neplatiči daní vrátili do mestskej kasy Bánoviec nad Bebravou viac ako 7000 eur.

Bánovce nad Bebravou 20. marca (TASR) - Zoznam daňových dlžníkov zverejňuje mesto Bánovce nad Bebravou už od roku 2012. Aj v dôsledku tejto aktivity samosprávy neplatiči daní vrátili aj do mestskej kasy viac ako 7000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa Mestského úradu (MsÚ) v Bánovciach nad Bebravou Ingrid Mozolová.

Mesto postupuje v súlade so zákonom, o správe daní zverejňuje zoznam neplatičov, u ktorých úhrnná výška daňových nedoplatkov k 31. decembru predchádzajúceho roka presiahla u fyzickej osoby 160 eur a u právnickej osoby 1600 eur. "Aktualizuje sa priebežne a ak daňovník nedoplatok uhradí, je zo zoznamu automaticky vyradený," objasnila Mozolová.

Ako doplnila, daňovníci nedoplatok uhradili po zverejnení zoznamu hlavne v prvom roku tejto aktivity mesta. "Časť neplatičov však dodnes nereaguje na skutočnosť, že sú zverejnení na webovom sídle mesta a na úradnej tabuli pred budovou mestského úradu," podotkla.

"Za rok 2012 po zverejnení zoznamu vrátili neplatiči do mestskej kasy približne 2285 eur, za rok 2013 4719 eur," konkretizovala sumy hovorkyňa.

Zverejnenie zoznamu hodnotí mesto podľa Mozolovej pozitívne. "Dôvodom tohto kroku bolo zníženie celkovej sumy nedoplatkov na daniach, čo sa nám sčasti aj podarilo," uzavrela.