Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Umeleckú tvorbu z regiónu Bánoviec ukážu na podujatí Tu žijem!

Logo festivalu. Foto: Bánovce.sk

Súčasťou podujatia budú live koncerty, moderné a folklórne tance, streetart, filmový festival, divadlo, vernisáž, workshopy či živé diskusie a besedy.

Bánovce nad Bebravou 7. novembra (TASR) - Nové multižánrové podujatie Tu žijem!, na ktorom sa bude prezentovať rôznorodá umelecká tvorba z Bánoviec nad Bebravou a širšieho okolia, pripravila Základná umelecká škola (ZUŠ) Dezidera Kardoša s občianskym združením Športovo-herný a outdoorový klub (ŠHOK). Festival živej kultúry sa uskutoční 8. novembra od 10.00 h v priestoroch ZUŠ na sídlisku Dubnička v Bánovciach nad Bebravou.

"Súčasťou podujatia budú live koncerty, moderné a folklórne tance, streetart, filmový festival, divadlo, vernisáž, workshopy či živé diskusie a besedy," uviedol Ondrej Kubala zo ŠHOK-u.

Pozvánka na podujatie:



Tu zijem from Adam lisý on Vimeo.



Ako doplnil, v oddychovo-rekreačnej zóne v areáli ZUŠ sú pre rodičov s deťmi od dopoludnia pripravené rôzne aktivity ako stolný futbal, spoločenské hry, tvorivé dielne, výsadba stromčekov či natieranie areálu. "Návštevníci budú môcť zároveň podporiť rozvoj Mládežníckeho centra ŠHOK a súčasťou oddychovej zóny bude aj prezentácia neziskovej organizácie Harmoni. V priestoroch budovy ZUŠ sa bude zase konať vernisáž fotiek, skíc, malieb či inej umeleckej tvorby mladých bánovských umelcov," priblížil.

Ďalší program bude prebiehať od popoludnia až do neskorých večerných hodín. "V priestoroch Divadelnej sály J. Jesenského v ZUŠ to budú rôzne koncerty a vystúpenia tanečných súborov, v Koncertnej sále Dezidera Kardoša zase premietanie dokumentov v rámci festivalu Jeden svet a divadelné predstavenia. Rovnako divadlo, ale i čítačky a debaty čakajú na návštevníkov v Sále Eleny Čepčekovej," dodal Kubala.