Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trenčiansky kraj

BELUŠA: Premiér otvoril nové multifunkčné ihrisko v najväčšej obci TSK

Multifunkčné ihrisko/Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Nové ihrisko v Beluši stojí v areáli futbalového štadióna.


Beluša 2. októbra (TASR) – Projekt multifunkčných športových ihrísk sa ukázal ako životaschopný, štát ho bude podporovať a hľadať na podobné projekty podpory miest a obcí ďalšie peniaze. Počas dnešného slávnostného otvorenia nového multifunkčného ihriska v obci Beluša v Púchovskom okrese to povedal premiér Robert Fico.

„Je to druhá etapa. My sme ich spolu s obcami postavili v prvej etape v rokoch 2006 až 2010 takmer 700. Nás prekvapil obrovský záujem. Počas druhej našej vlády sme našli finančné prostriedky na 175 takýchto ihrísk. Projekt spočíva v tom, že ponúkame obci dotáciu vo výške 40.000 eur, zostatok si musí nájsť obec, pretože je to spoločná zodpovednosť. Sú to ihriská spĺňajúce najvyššie nároky a umožňujú hrať viacero druhov športov, ale predovšetkým je to dobrá alternatíva k rôznym 'zábavkám', ktoré dnes mladí ľudia majú,“
skonštatoval predseda vlády.

Mimoriadne pozitívna je podľa neho aj spätná väzba z výstavby ihrísk v prvej etape. „Musím povedať, že viacerí starostovia hovoria, že už majú zodratú umelú trávu a budú musieť uvažovať o jej náhrade. Využitie v niektorých obciach je úžasné. Hráva sa na nich od rána do večera a ak je súčasťou ihrísk aj umelé osvetlenie, hráva sa dokonca večer,“ zdôraznil premiér.

Nové ihrisko v Beluši stojí v areáli futbalového štadióna, podľa starostu Beluše Jána Prekopa bude slúžiť bezplatne širokej verejnosti. „Je tam tenisový kurt, hrať sa tam dá volejbal, nohejbal, futbal, ihrisko bude slúžiť aj futbalovým internacionálom a žiakom základnej školy,“ doplnil starosta najväčšej obce Trenčianskeho samosprávneho kraja s tým, že obec dofinancovala výstavbu ihriska sumou 33.000 eur.