Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Betlehemské svetlo si môžu občania odpáliť v Prievidzi i Bojniciach

Na cestu do Prievidze sa Betlehemské svetlo vydalo rýchlikom z Bratislavy 21. decembra popoludní.

Prievidza 24. decembra (TASR) - Obyvatelia Prievidze a Bojníc si budú môcť dnes popoludní z Betlehemského svetla odpáliť celkom na desiatich miestach. V podvečerných hodinách ho skauti z Prievidze prinesú aj pre vybrané kostoly. Informoval o tom vodca 14. zboru Prievidza Alojz Vlčko.

Na cestu do Prievidze sa Betlehemské svetlo vydalo rýchlikom z Bratislavy 21. decembra popoludní. Prievidzskí skauti ho 23. decembra zaniesli do zariadení pre seniorov a odovzdali vedeniu mesta Prievidza. "Dnes, na Štedrý deň, skauti odpália Betlehemské svetlo všetkým záujemcom v Prievidzi a Bojniciach, aby si ho mohli zapáliť pri sviatočnom stole," ozrejmil Vlčko.

Skauti a skautky rozdajú Betlehemské svetlo všetkým záujemcom v Prievidzi a Bojniciach medzi 13.00 a 14.00 h v Prievidzi na Dlhej ulici pri potravinách, Námestí slobody pri Trojičnom stĺpe, Žabníku pri potravinách na Ulici Stavbárov, Necpaloch pri potravinách "Pyramídy", Severe pri potravinách na Novackého ulici, Starom sídlisku pri hoteli Magura, Zapotôčkach pri potravinách na Ulici Ľ. Ondrejova a v Bojniciach pri lekárni Notre Dame, pred Farským kostolom sv. Martina a v časti Dubnica.

Okrem toho Betlehemské svetlo skauti rozdajú aj po skončení vigílnych svätých omší, približne medzi 17.00 a 17.30 h pred štyrmi kostolmi. V Prievidzi pred Farským kostolom sv. Bartolomeja, Kostolom Najsvätejšej Trojice a Farským kostolom sv. Terézie z Lisieux, v Bojniciach pred Farským kostolom sv. Martina.

"Slovenskí skauti prevzali Betlehemské svetlo od rakúskych skautov po prvýkrát v roku 1990 vo Viedni a odvtedy ho každoročne distribuujú ľuďom po celom Slovensku," dodal Vlčko.