Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Bezdomovec s nožom v ruke ohrozoval muža z Trenčína

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinil 27. decembra poverený policajt Obvodného oddelenia Policajného zboru v Trenčíne 53-ročného Ľuboša z tohto mesta.

Trenčín 29. decembra (TASR) - Z prečinu nebezpečného vyhrážania obvinil 27. decembra poverený policajt Obvodného oddelenia Policajného zboru v Trenčíne 53-ročného Ľuboša z tohto mesta. "Obvineného 26. decembra spozoroval v pivnici obytného domu Miloš, ktorý v ňom býval. Nakoľko ho z videnia poznal a vedel, že je bezdomovec, upozornil ho, aby opustil obytný dom. Ľuboš nato zareagoval tak, že vytiahol z tašky nôž, namieril ho na Milošovu hruď a povedal, aby vypadol, lebo podreže jeho aj jeho rodinu," informovala dnes TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Ako ďalej uviedla, Miloš dostal strach, že by Ľuboš mohol svoje vyhrážky aj uskutočniť, zatvoril dvere a z pivnice odišiel. Keď však aj po pár minútach spozoroval, že Ľuboš neopustil ich obytný dom, privolal políciu. "Hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky z Trenčína Ľuboša obmedzila na osobnej slobode a následne ho poverený príslušník zadržal. Na policajnom oddelení sa podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,81 mg/l, čo je v prepočte 1,69 promile alkoholu. Za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky," dodala.