Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Trenčiansky kraj

Bojnice by mali mať hlavného kontrolóra od novembra

Bojnický zámok Foto: TASR/Pavol Remiáš

Bojnice zostali bez kontrolnej činnosti po tom, čo sa predchádzajúca kontrolórka vzdala svojej funkcie k 31. augustu z osobných ako i zdravotných dôvodov.

Bojnice 1. septembra (TASR) - Nový hlavný kontrolór by mal v Bojniciach začať pôsobiť od novembra. Jeho voľbu vyhlásila samospráva kúpeľného mesta na svojom stredajšom (31. 8.) rokovaní, urobila tak v súvislosti so vzdaním sa funkcie predchádzajúcej kontrolórky Zuzany Uvírovej.

Voľba nového hlavného kontrolóra mesta by sa mala uskutočniť na októbrovom rokovaní mestského zastupiteľstva (MsZ). V meste bude pôsobiť na plný pracovný úväzok. Novému kontrolórovi by malo v zmysle uznesenia MsZ funkčné obdobie začať plynúť 1. novembra.

Bojnice zostali bez kontrolnej činnosti po tom, čo sa predchádzajúca kontrolórka vzdala svojej funkcie k 31. augustu z osobných ako i zdravotných dôvodov, ktoré jej podľa jej vyjadrenia nedovoľovali plniť si pracovné povinnosti riadne, zodpovedne a včas.

Mestskí poslanci už dlhodobo upozorňovali na to, že si Uvírová, ako hlavná kontrolórka, neplnila svoje pracovné povinnosti. Za svoje funkčné obdobie, ktoré jej začalo 1. apríla 2015, nepredložila zastupiteľstvu ani jednu správu o vykonanej kontrole. Uvírovej preto zaslali ešte v júni tretí list, v ktorom ju vyzvali, aby si svoje povinnosti plnila.