Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

Bojnický kračún pripomenie Vianoce i sviatok zimného slnovratu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Alexandra Moštková

So svojím programom sa počas podujatia predstavia folklórne skupiny, tanečné zoskupenia, kapely, ale i deti z miestnej základnej a materskej školy.

Bojnice 8. decembra (TASR) - Bojničania a návštevníci mesta privítajú Vianoce Bojnickým kračúnom. Už štvrtý ročník podujatia, ktoré odkazuje na slovanský sviatok zimného slnovratu, oživí centrum kúpeľného mesta 15. a 16. decembra.

"Nebude to len obyčajná akcia, ale tak trochu magické stretnutie všetkých ľudí dobrej vôle v období pred Vianocami. Okrem remeselných trhov a rôznych tradičných dobrôt, ktoré rozvoňajú priestor v mestečku pod romantickým zámkom, sa návštevníci môžu tešiť na zaujímavý kultúrny program," načrtol Juraj Kupčok z Klubu podnikateľov mesta Bojnice.

Špeciálne pre deti je podľa neho pripravené divadielko, zdobenie vianočného stromčeka, drevený kolotoč, pre všetkých tombola o zaujímavé ceny. "Súčasťou podujatia bude i zapaľovanie Kračúnskych magických ohňov v spojení s bylinkami a ohňová šou," doplnil.

So svojím programom sa počas oboch dní podujatia predstavia folklórne skupiny, tanečné zoskupenia, kapely, ale i deti z miestnej základnej a materskej školy. "V piatok 15. decembra aj v sobotu 16. decembra večer program pokračuje hudobnými koncertmi v bojnických gastropodnikoch," priblížil Kupčok. Program Bojnického kračúna doplní i humorné divadlo pre dospelých Páračky u babky Justíny, ktoré bude 17. decembra popoludní v Art Pointe v Prievidzi.

"Týmto všetkých pozývame v posledný predvianočný víkend nasať tú správnu vianočnú atmosféru do Bojníc, ktorá pohladí duše a zohreje srdcia. Ak návštevníci prídu v dobovom štýlovom a zábavnom oblečení, odmeníme ich," dodal Kupčok.

Podujatie organizuje občianske združenie Naše Bojnice a Klub podnikateľov mesta Bojnice v spolupráci s ďalšími partnermi.