Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

Bojnický zámok sa na hodinu ponorí do tmy, zapojí sa do Hodiny Zeme

Bojnický zámok. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Cieľom iniciatívy Svetového fondu na ochranu prírody je upriamiť pozornosť na otázky globálneho otepľovania a svetelného znečisťovania.

Bojnice 15. marca (TASR) - Bojnický zámok sa 24. marca na 60 minút ponorí do tmy. Slovenské národné múzeum – Múzeum Bojnice sa tak zapojí do celosvetovej kampane pod názvom Hodina Zeme, informovala vo štvrtok TASR jeho kultúrno-propagačná manažérka Petra Gordíková.

"Vonkajšie osvetlenie zámku zhasne múzeum 24. marca medzi 20.30 a 21.30 h, obyvatelia mesta si budú môcť vychutnať pohľad na zámok osvetlený len svetlom hviezd," priblížila ďalej Gordíková.

Cieľom iniciatívy Svetového fondu na ochranu prírody je upriamiť pozornosť na otázky globálneho otepľovania a svetelného znečisťovania. Hodina Zeme patrí medzi najväčšie celosvetové akcie so zapojením širokej verejnosti. Spolupatričnosť vyjadruje každoročne zhasnutím svetiel viac ako miliarda ľudí na celom svete.

"Slovenské národné múzeum – Múzeum Bojnice sa do iniciatívy zameranej na zvýšenie povedomia verejnosti v oblasti klimatických zmien zapája pravidelne už niekoľko rokov. Osvetlenie Bojnického zámku na podporu ekologického projektu múzeum zhaslo po prvý raz v roku 2010," dodala Gordíková.