Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Trenčiansky kraj

Bojnický zámok bude tento rok zdobiť až 150 vianočných stromčekov

Bojnický zámok Foto: TASR/Pavol Remiáš

Bojnice 1. decembra (TASR) - V znamení lásky, krásy a nádeje sa bude tento rok niesť podujatie Vianoce na zámku, ktoré pripravilo Slovenské národné múzeum (SNM)- Múzeum Bojnice. Už od 9. decembra na jeho návštevníkov okrem vianočne vyzdobených komnát zámku čakajú aj príbehy o nadchádzajúcich sviatkoch a ukážky slávenia Vianoc v minulosti.

"Jednotlivé komnaty a nádvoria romantického zámku ozdobí tento rok rekordných 150 voňavých stromčekov. O príjemnú atmosféru a pohodlie návštevníkov sa postarajú traja nebeskí poslovia bdejúci nad ľudskými citmi, prinášajúci svetu inšpiráciu a vnášajúci do života vieru," uviedla Petra Gordíková zo SNM-Múzea Bojnice.

Ako pokračovala, anjeli lásky, krásy a nádeje prevedú návštevníkov sviatočným zámkom, prerozprávajú im vianočné príbehy o nádeji, pripomenú význam vzájomnej lásky a ukážu krásu vytvorenú šikovnými rukami umelcov. "Vianoce v znamení lásky, krásy a nádeje prenesú zámockých hostí do sveta mäkkosti anjelskeho peria a omamnej vône ihličia. Nebudú chýbať ani vianočné koledy povznášajúce ducha, ukážky stolovania prinášajúce hojnosť, vo víre tanca sa vznášajúce krídla anjelov a sladké balíčky plné dobrôt," priblížila.

Atmosféru podujatia Vianoce na zámku si budú môcť malí i veľkí vychutnať do 6. januára 2015. Tých najmenších poteší svojim príchodom svätý Mikuláš 5. a 6. decembra.

Múzeum bude pre verejnosť otvorené denne okrem pondelkov a termínov 24. a 25. decembra a 1. januára 2015.