Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Bránami ZOO v Bojniciach prešlo vlani viac ako 360.000 návštevníkov

Na archívnej snímke levy berberské, vpravo Zara a Ramzes vo svojom výbehu bojnickej zoologickej záhrady. Foto: TASR - Alexandra Moštková

Výnimočným bol pre bojnickú zoo podľa nej 1. júl 2017, keď získala prívlastok národná, a od tohto dňa nesie nový názov – Národná zoologická záhrada Bojnice.

Bojnice 10. januára (TASR) - Zmenu názvu, ako aj 23-miliónteho návštevníka priniesol vlaňajší rok Národnej zoologickej záhrade v Bojniciach. V roku 2017 ju navštívilo viac ako 360.000 ľudí, informovala hovorkyňa zoo Simona Kubičková.

"Minulý rok bol pre bojnickú zoologickú záhradu úspešný. Z pohľadu návštevnosti sa nám podarilo prekonať rekordnú návštevnosť z roku 2016. Vlani navštívilo najstaršiu zoo na Slovensku spolu 360.096 ľudí, z toho bolo 126.138 detí, 21.546 študentov a 212.412 dospelých," uviedla Kubičková.

Výnimočným bol pre bojnickú zoo podľa nej 1. júl 2017, keď získala prívlastok národná, a od tohto dňa nesie nový názov – Národná zoologická záhrada Bojnice. "Ďalším míľnikom bol pre nás 13. september 2017, kedy brány zoo prekročila jubilejná, 23-miliónta návštevníčka. Stala sa ňou Jana Cimrová z Českej republiky," doplnila.

Zoo sa vlani darilo aj pri získavaní nových druhov, v Bojniciach pribudla nandínia africká, pár žeriavov príveskových, marabu africký, korytnačka kuora McCordova, prišla tam tiež prvá tropická sova okuliarnatá a mnohé ďalšie. "Tešil nás aj každý jeden odchov a veľmi sa tešíme z úspešného vypúšťania rysov vo Falckom lese v Nemecku," ozrejmila ďalej hovorkyňa zoo.

V tomto roku bojnická zoo pripravuje rôznorodú paletu podujatí pre širokú verejnosť, ale aj chovateľské novinky. O všetkých pripravovaných akciách bude priebežne informovať.